Hlavní obsah

Otřesený a šokovaný. Ředitel skotského fotbalového klubu málem uhořel ve svém domě

Glasgow/Praha

Kolem skotských fotbalových klubů je rušno. Poté, co se klub Celtic Glagow bouřil proti oslavám titulu svého největšího rivala z Rangers, při kterých měli hráči urážet papeže, je kolem něj opět živo. Výkonný ředitel klubu Peter Lawwell spolu s rodinou totiž čelil žhářskému útoku u svého domu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Celticu Glasgow. Ilustrační foto.

Článek

V noci z úterý na středu došlo k výbuchu automobilu, zaparkovaného u domu výkonného ředitele fotbalového klubu Celtiku Glasgow Petera Lawwella. Bezprostředně po výbuchu vypukl požár, který se přenesl na okolní auta i na dům, ve kterém spal Lawwell i jeho dcera a vnučka.

Nikdo naštěstí neutrpěl žádná zranění. Rodina se však musela v noci narychlo evakuovat. Na místo dorazilo několik hasičských jednotek, kterým se podařilo požár uhasit. Policie nyní pátrá po muži, kterého zachytily bezpečnostní kamery, jak polévá zaparkovaná vozidla hořlavinou.

Klub vydal k situaci oficiální prohlášení. "Peterova rodina je tou hroznou událostí samozřejmě silně otřesena a v šoku, ale naštěstí jsou všichni v pořádku," uvedl. Lawwell je výkonným ředitelem Celtiku od roku 2003, po letošní sezoně by měl ve funkci skončit.

Reklama

Související témata: