Hlavní obsah

Jablonec? Hübschman má nabídky z Anglie či Dálného východu

Praha

Šance Jablonce na získání reprezentačního záložníka Tomáše Hübschmana stále žije, ale zkušený středopolař se zatím v zahraničí připravuje se Šachťarem Doněck, kde má smlouvu do 30. června.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hübschman v Šachtaru Doněck nezůstane.

Článek

V ukrajinském klubu však nezůstane. Má zájem hrát v kvalitní evropské soutěži, Jablonec je další v pořadí. Svoji budoucnost chce vyřešit v prvním červencovém týdnu.

„Máme nabídky ze zahraničí - tři nebo čtyři jsou zajímavé a o nich jednáme. Nebudu říkat konkrétní kluby, ale jedna je z Anglie, další ze Švýcarska a třetí z Dálného východu. Jde o nejvyšší soutěže. Pokud bychom se nedohodli do 5. července, domluvíme se s Jabloncem," řekl Právu hráčův manažer Zdeněk Nehoda.

Jablonecký šéf Miroslav Pelta staví nový tým. Už získal útočníka Juna z Austrie Vídeň, obránce Romeru z Dukly, Mišůna z Příbrami a Pernicu z Brna, gólmana Hrubého ze Znojma, odkud přichází na hostování i záložník Crnkič a z Olomouce dorazil další středopolař Pospíšil. Další hráči jsou z nižších soutěží nebo juniorky.

„O Hübschmana máme velký zájem. Nový trenér Jaroslav Šilhavý by jej využil ve středové řadě nebo stoperské dvojici jako jeden ze základních kamenů," vysvětlil Pelta, proč o reprezentačního záložníka tolik usiluje.

Jablonec kromě kouče Skuhravého už opustili Třešňák, jemuž skončila smlouva, Vrzal se vrátil z hostování do Dukly, Jablonský je ve Slovanu Bratislava. Pázler, Okleštěk, Štochl a Eliáš mají volnou ruku pro hledání angažmá.

Reklama

Související témata: