Hlavní obsah

Barcelona zvýšila náskok v čele souteže

MADRID

Fotbalisté Barcelony dál zvyšují svůj náskok v čele španělské ligy. Pomohlo jim k tomu vítězství nad posledním Alavésem 2:0. Svou rekordní vítěznou sérii Barcelona prodloužila už na 18 soutěžních zápasů. Úřadující šampióni mohli vyhrát ještě výraznějším rozdílem, Ronaldinho ale v 68. minutě neproměnil pokutový kop.

Článek

Na druhé místo v tabulce se probojovala Valencie, která díky dvěma zásahům Villy vyhrála v Seville nad Betisem. Španělský reprezentant má na kontě už 13 branek a v tabulce střelců je před ním jen kanonýr Eto'o z Barcelony.

Valencie předstihla Pamplonu, která podlehla ve Villarrealu 1:2. Valencie na  Barcelonu ztrácí deset bodů.

Espaňol dostal pět gólů

Fotbalisté Espaňolu Barcelona dostali v neděli na hřišti Getafe krutý výprask. Domácí zatížili pětkrát konto soupeře, který se neprosadil ani jednou. Po dvou brankách vítězů vstřelili útočník Guiza a obránce Pernia, jenž se jednou trefil nádherně z volného kopu z 35 metrů.

Madridské týmy se radovaly z výher

Fotbalisté Atlétika Madrid se po deseti zápasech dočkali ligového vítězství. Brankami Maxiho Rodrigueze a Fernanda Torrese z penalty v sobotu porazili 2:0 Real Zaragoza a na jedenáctém místě tabulky se přiblížili svému soupeři na rozdíl čtyř bodů.

Premiérového vítězství na lavičce Atlétika se dočkal kouč Pepe Murcia, který v tomto roce nahradil Carlose Bianchiho. Madridský klub naposledy vyhrál 27. října.

Uspěl i slavnější madridský celek Real, který ale nečekaně musel otáčet zápas s nováčkem z Cádizu. Po Medinově gólu z 54. minuty vedli totiž hosté, ale už za sedmnáct minut otočili výsledek ze standardních situací Roberto Carlos a svým prvním gólem v sezóně David Beckham. Tečku za výhrou favorita udělal Robinho a Real se posunul nejméně do neděle na třetí místo o skóre před Barcelonu.

Výsledky 20. kola:
Zaragoza - Atlético Madrid 0:2 (27. Maxi Rodriguez, 59. Torres z pen.), Real Madrid - Cádiz 3:1 (68. Roberto Carlos, 71. Beckham, 83. Robinho - 54. Medina),Villarreal - Pamplona 2:1 (70. a 77. obě z pen. Riquelme - 28. Raúl Garcia), Betis Sevilla - Valencie 0:2 (35. a 78. Villa), La Coruňa - Mallorca 2:2 (18. Valerón, 26. Tristán z pen. - 51. Okubo, 54. Arango), Getafe - Espaňol Barcelona 5:0 (3. a 65. Guiza, 25. a 76. Pernia, 86. Gavilan), Santander - FC Sevilla 2:3 (44. Juanjo, 85. Mello - 48. a 54. obě z pen. Maresca, 13. Kanoute), Barcelona - Alavés 2:0 (47. Larsson, 82. Messi), San Sebastian - Bilbao 3:3 (7. a 38. Nihat, 69. Skoubo - 48. a 68. Aduriz, 90.+2 Iraola.
Tabulku a statistiky najdete ZDE:

Reklama

Související témata: