Hlavní obsah

Trenér Zeman povede v Itálii druholigovou Brescii

BRESCIA

Český trenér Zdeněk Zeman povede ve zbytku sezóny fotbalisty Brescie. Vedení pátého týmu druhé italské ligy navzdory nedělní výhře 3:0 nad Pescarou propustilo kouče Rolanda Marana a jeho nástupcem jmenovalo Zemana, jenž byl po odchodu z Lecce na konci loňské sezóny bez angažmá.

Foto: milanotoday.way-nifty.com

Fotbalový kouč Zdeněk Zeman

Článek

Šéf Brescie Luigi Corioni je velkým obdivovatelem Zemana a jeho ofenzivního pojetí fotbalu. "Je potřeba více riskovat a Zemanovi je tahle filozofie vlastní," řekl Corioni listu Gazzetta dello Sport.

S českým koučem podle italských médií jednal už loni v létě, ale nakonec podepsal smlouvu s Maranem. Ten dostal za úkol dostat klub zpátky do Serie A a jeho svěřencům se dařilo. Páté místo v tabulce jim momentálně zajišťuje účast v baráži o nejvyšší soutěž, Corioni však doufá, že s novým koučem se klubu povede vybojovat postup přímo.

Zeman v pondělí na tiskové konferenci prohlásil, že chce vyhrát zbývajících jedenáct zápasů. "Bude to těžké, povedlo se to jen AS Řím, ale zkusíme to," řekl s odkazem na čerstvý rekord italské ligy český trenér, který před novináři převzal od zástupců Brescie modrý dres se svým jménem a číslem jedna.

Zeman si v Itálii získal renomé především během působení v AS Řím a Laziu. Během této sezony se spekulovalo o tom, že by mohl převzít Parmu nebo Palermo.

Reklama

Související témata: