Hlavní obsah

Vítej v Istanbulu! Na Škrtela čekali nadšení fanoušci Fenerbahce

Istanbul/Praha

Takové přivítání nečekal. Slovenského legionáře Martina Škrtela, který po osmi letech končí v Liverpoolu, totiž vítaly na letišti v Istanbulu davy fanoušků Fenerbace. „Slyšel jsem od budoucího spoluhráče Stocha o skvělých příznivcích Fenerbahce hodně, ale tohle mě skutečně zaskočilo,“ netajil k Bosporu mířící Škrtel.

Foto: Sport.cz

Kapitán slovenské reprezentace Martin Škrtel zapózoval hned na istanbulském letišti se šálou Fenerbahce.

Článek

Už na jaře tušil, že mu v Liverpoolu zvoní hrana. Nový trenér Jürgen Klopp mu dal na vědomí, že s ním nepočítá a příležitostí mu dával skutečně minimum. Po osmi sezónách v barvách Reds si tudíž hledal kapitán slovenské reprezentace Martin Škrtel, který si s národním týmem své země zahrál i na evropském šampionátu ve Francii osmifinále proti Německu, nové angažmá.

Zájemců se ozvala řada. Z bundesligy, ale i z italské Serie A. I třeba milánský Inter projevil o Škrtela zájem, protože trenér Roberto Mancini ho dobře zná z ostrovní scény ještě z doby, kdy trénoval Manchester City. Námluvy však ztroskotávaly na odstupném, neboť Liverpool původně požadoval za Škrtela 9 miliónů liber.

Turecký klub měl pochopitelně také zájem, ale do jednání vstoupil až v samém závěru a dobře udělal. Cenu Škrtela, který před osmi lety přestupoval ze Zenitu Petrohrad na Ostrovy za šest miliónů, totiž výrazně srazil a dohodl se s Liverpoolem na odstupném ve výši pěti miliónů liber.

Dohoda mezi kluby je už na světě a její podpis je pouhou formalitou. „Dostal jsem od svého spoluhráče Miroslava Stocha o Fenerbahce i Istanbulu jen ty nejlepší reference. Liverpool, kde jsem osm let hrál a s nímž jsem vyhrál Ligový pohár, je obrovským klubem, Fenerbahce zase klubem velice stabilním," získal si Škrtel, který odehrál v Liverpoolu na 320 zápasů, hned po příletu fanoušky tureckého klubu, jehož dres bude oblékat.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články