Hlavní obsah

Vrba začal v Dagestánu jako král a žádá posily s ruským pasem

Během krátké doby se ocitl v podobné situaci. Jeho tým musel začít soutěž s obhájcem titulu. Ovšem zatímco česká reprezentace na ME ve Francii nakonec bezbrankovou remízu neudržela a Španělsku podlehla, Machačkala za ni v konfrontaci s CSKA Moskva brala cenný bod. Trenér Pavel Vrba může být spokojený, tím spíše, že fanoušci Anži ho v Dagestánu uvítali jako krále.

Foto: Sport.cz

Pavel Vrba byl ústřední postavou úvodního ligového duelu Machačkaly s CSKA Moskva...

Článek

Zklamání z jeho bleskového odchodu od národního týmu ještě nedoznělo. Na nové vzdálené adrese však začal víc než solidně.

„Těžký zápas. Hráli jsme proti obhájci titulu. Zvládli jsme to na hranici svých současných možností a získali velmi důležitý bod. Klukům za to musím poděkovat. A také fanouškům, kteří byli naším dvanáctým hráčem," kvituje Pavel Vrba.

Příznivci hned vzali českého kouče za vlastního. V hledišti vyvěsili několik transparentů na jeho podporu. „Nečekal jsem, že diváků dorazí tolik. Myslím, že přišli ne kvůli mně, ale kvůli hráčům, aby jim ukázali, že jsou s nimi, s týmem Dagestánu."

Za pochodu dává mužstvo dohromady. „Měli jsme pár absencí, což byl velký problém. Nemáme 25-30 hráčů. Máme jich dvacet. A když nám pak tři hráči ze základní sestavy vypadnou, je to složité. Ti, co nastoupili, odvedli maximum. A remíza je zcela jejich zásluhou, ne mou," poukazuje Vrba.

Mezi Dagestánem a Moskvou

Cizinců má v kádru dost, ovšem v ruské lize zavedli před rokem omezení, že v jednu chvíli může mít jeden tým na hřišti maximálně šest zahraničních hráčů. Český kouč proto žádá ruské posily.

„Potřebujeme dva nebo tři hráče s ruským pasem. Těch se nám neodstává," apeluje Vrba na vedení, které před kouče postavilo úkol být ve středu tabulky.

V Rusku kolují zvěsti, že Anži bude v této sezóně sídlit v Moskvě. Klub má bázu v Novogorsku nedaleko ruské metropole. „K domácím zápasům se mužstvo bude připravovat v Machačkale, k venkovním na předměstí Moskvy," upřesňuje Vrba.

Reklama

Související témata: