Hlavní obsah

I chuligáni zjihli při velkém gestu jako děcka. Déšť plyšáků trumfl fotbal

Rotterdam

Fotbalový fanoušek, to je vzhledem k nepravostem na stadiónech a v jejich okolí veskrze podezřelá kategorie. Výjimky se však najdou. A někdy stojí opravdu za to. Jako o víkendu v Nizozemsku. Lídr ligy Feyenoord Rotterdam porazil Den Haag, výsledek ovšem zůstal na druhé koleji. Vítězi se jednoznačně stali příznivci soupeře, kteří přímo ze svého sektoru udělali radost nemocným dětem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Plyšáci dokonale odzbrojili i vyhlášené chuligány...

Článek

Pane kolego, pěkně prosím, tady máte ještě místečko. Napište tam, že fotbalový fanoušek má také srdce...

Tak by se dal parafrázovat závěr jedné tradiční české veselohry. Výjev z nedělního duelu nizozemské fotbalové ligy byl nádherným gestem. Z horního sektoru fanoušků Den Haagu se najednou snesl déšť plyšových hraček do míst pod nimi. Seděly tam totiž děti z rotterdamské nemocnice, jimž byly hračky určeny.

Zrovna příznivci Feyenoordu patří k obávaným chuligánům, ale i je gentlemanské gesto omráčilo. Celý zaplněný stadión De Kuijp odměnil fanoušky soupeře spontánním potleskem, při němž zjihli i vyhlášení kotelníci.

Fanoušci Den Haagu udělali fotbalu nejlepší reklamu. Podobné příklady se najdou také na českých stadiónech. Sigma Olomouc před dvěma lety podobným způsobem vybrala plyšáky pro dětské domovy, z hokejových klubů se přidaly třeba Pardubice nebo Liberec.

Reklama