Hlavní obsah

Monako - Lyon 1:3Monako ve šlágru francouzské ligy podlehlo Lyonu

Monako
Aktualizováno

Fotbalisté Monaka po osmi zápasech prohráli. V 18. kole francouzské ligy podlehli v neděli Lyonu 1:3 a na druhém místě mají čtyřbodovou ztrátu na vedoucí Nice, které porazilo v odpoledním duelu díky dvěma brankám Maria Balotelliho Dijon 2:1. Lyon vyhrál potřetí v řadě.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Mathieu Valbuena z Lyonu (vpravo) slaví svou trefu v duelu s Monakem.

Článek

Monako sice v 26. minutě jako první rozvlnilo síť, Sidibé ale balon do branky Lyonu dostal rukou. O chvíli později zaúřadovali hosté, když se střelou k tyči prosadil Ghezzal. Dva z posledních tří ligových zásahů zaznamenal alžírský fotbalista právě proti Monaku.

V závěru poločasu navíc domácí obránce Mendy dostal červenou kartu za zbytečný zákrok. I po změně stran sbíral knížecí klub spíše karty nežli šance, navíc v 56. minutě kopal útočník Lyonu Lacazette penaltu, kterou však gólman Subašič chytil. Chorvatský brankář zneškodnil šest z posledních devíti pokutových kopů, kterým čelil.

Lyon ale v 65. minutě přece jen šel do dvougólového vedení, když se po Ghezzalově pasu střelou z voleje trefil Valbuena a poprvé v kariéře tak skóroval ve čtyřech ligových zápasech v řadě. Za domácí sice o chvíli později snížil Bakayoko, definitivní tříbodovou pojistku pro hosty ale v závěru zařídil Lacazette.

Francouzská fotbalová liga - 18. kolo
Caen - Mety 3:0 (20. Karamoh, 61. Santini, 90.+3 Sané)
Nice - Dijon 2:1 (32. z pen. a 50. Balotelli - 37. Tavares z pen.)
Marseille - Lille 2:0 (56. Gomis, 61. Thauvin)
Monako - Lyon 1:3 (70. Bakayoko - 29. Ghezzal, 65. Valbuena, 87. Lacazette)

Reklama

Související témata: