Hlavní obsah

Pekhart sází v Řecku jeden gól za druhým. Co jeho koníčku říká Jarolím?

Jestli něco české reprezentaci v úvodu kvalifikace MS v Rusku chybělo, pak především produktivita. Každý střelec je vítán. A fotbalový útočník Tomáš Pekhart teď v Řecku dělá vše pro to, aby si ho trenér Karel Jarolím všiml. O víkendu Pekhart skóroval parádním koníčkem při ligové výhře AEK Atény 2:0 nad Asterasem Tripolis a dal už sedmý gól v posledních deseti utkáních.

Pekhartův gól v utkání AEK - Asteras

 
Článek
Fotogalerie

Na slávu mladého kanonýra už pomalu upadal prach. Ještě však nemusí být nic ztraceno. Sedmadvacetiletý Tomáš Pekhart koncem loňského roku o sobě dal zase vědět. A daří se mu dál.

Odchovanec Slavie, který už působil i v Anglii a Německu, od konce listopadu patří ke klíčovým postavám AEK. Chytnul se v poháru a nyní září i v lize. Proti Asterasu otevřel ve 24. minutě skóre, když po centru zleva předskočil obránce a perfektně umístěnou hlavičkou o zem překonal brankáře.

V dresu národního týmu si Pekhart připsal 19 startů a 2 góly. Naposledy za reprezentaci nastoupil v říjnu 2013 při výhře 4:1 na Maltě.

Gólem potěšil i staronového trenéra AEK Manuela Jiméneze, který v pátek nahradil Josého Moraise. Španělský kouč se do klubu vrátil po šesti letech.

Pekhartův tým je po neúplném 17. kole řecké ligy na 5. místě.

Reklama

Související témata: