Hlavní obsah

Děsivá zpráva. Fotbalista Rajtoral spáchal sebevraždu

Hrůzná zpráva. Turecké weby přinášejí informaci, že český fotbalista František Rajtoral působící v Gaziantepsporu spáchal sebevraždu. Podle jednoho z šéfů klubu byl dnes nalezen mrtvý ve svém domě. Podle webu dailysabah.com se oběsil. Údajně z rodinných důvodů. V době úmrtí byl v domě sám. V minulosti trpěl psychickými problémy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

František Rajtoral (1986-2017)

Článek
Fotogalerie

"Je to obrovská tragédie, a to hlavně pro Frantovy nejbližší. Nemám slov, je to pro nás obrovský šok. Cítíme s jeho blízkými. Jsme v kontaktu s prezidentem klubu i naším spolupracovníkem v Turecku. Klub se spojí s Frantovou rodinou a nabídne jí veškerou pomoc, stejně jako naše agentura," prohlásil Pavel Zíka z Global Sports, který Rajtoralův přestup do Turecka zprostředkoval.

Dnes nepřišel na trénink, v klubu podle dostupných informací pojali podezření, že se mu něco přihodilo, a proto vyrazili k němu a obrátili se na policii.

"Dveře byly zamčené, ale v oknech se svítilo. Policie nám řekla, co se stalo. Je mi to hrozně líto, byl to usměvavý chlapec," citoval Kizila turecký web fanatik.com.

Jednatřicetiletý bývalý český reprezentační obránce odešel z Plzně loni v srpnu společně s Danielem Kolářem. Na západě Čech před tím strávil nejúspěšnější část kariéry.

Dres Viktorie oblékal od roku 2009 s výjimkou půlročního hostování na jaře 2014 v Hannoveru. Podílel se na zisku čtyř plzeňských mistrovských titulů a dvakrát si zahrál základní skupinu Ligy mistrů.

Před Viktorií hrál českou nejvyšší soutěž za Příbram a Ostravu, celkem absolvoval 285 zápasů a vstřelil 32 gólů. Během angažmá v Baníku trpěl únavovým syndromem. Českou republiku bývalý krajní bek, který nastupoval i v záloze, reprezentoval ve 14 utkáních, zúčastnil se mistrovství Evropy v roce 2012.

V Turecku odehrál 12 ligových a 8 pohárových utkání, na jaře však místo v sestavě ztratil a zasáhl jen do dvou utkání. V pátek byl na lavičce náhradníků při střetnutí s Konyasporem (1:2).

Reklama

Související témata: