Hlavní obsah

Nastal pravý čas udělat krok výš, říká reprezentant Novák. Zahraje si Premier League?

Herning/Praha

Pokud se nestane nic mimořádného, fotbalový reprezentant Filip Novák v létě po dvou letech opustí Midtjylland. Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje, dánským médiím prozradil, že kolem obránce se točí kluby z Anglie, Německa, Francie a Itálie. Ve hře je i špičkový celek z Turecka. Novák v rozhovoru pro Právo potvrzuje, že by se v kariéře rád posunul dál.

Foto: Sport.cz

Český obránce Filip Novák z Midtjyllandu se raduje z gólu v dánské lize.

Článek

Je váš odchod na spadnutí?

Pokud budu zdravý a věci dopadnou tak, jak mají, z Midtjyllandu odejdu. Když jsem do Dánska před dvěma lety přestupoval, s agentem jsme si řekli, že Midtjylland bude můj odrazový můstek. S tím, že pokud se po dvou třech sezónách něco atraktivního naskytne, skočíme po tom.

To se právě stalo?

Cítím, že nastal pravý čas udělat krok výš. V létě mi bude sedmadvacet. Nejsem už mladík, na druhou stranu nejsem starý. Ideální věk, aby se mohlo jednat o životní smlouvě. Musí se ale všechno sejít, včetně dobré nabídky.

Leží nějaká na stole?

Mám dohodu s manažerem, že pokud nebude nic konkrétního, nic mi neřekne. Člověk by měl akorát zamotanou hlavu, nesoustředil by se na fotbal. Znám to už ze zimy, kdy jsem možný přestup zbytečně moc řešil.

Manažer zatím mlčí, nebo vám už zvěstoval konkrétní nabídku?

(směje se) Řekl mi, že kluby kolem mě sondují situaci. Ligy ale pokračují, řešit se to bude po sezóně. Až začnou budovat kádry na tu nadcházející.

Jde však zcela vytěsnit z hlavy, když máte šanci uskutečnit životní přestup?

Mluví se o tom, není možné se od toho stoprocentně oprostit. Ale nejsem už dvacetiletý kluk, dokážu se s tím srovnat.

Manažer Kolář vyjmenoval pět zvučných evropských soutěží v čele s Premier League. Zahýbalo to s vámi?

Jasně, je příjemné vědět, že i kluby z tak prestižní ligy se o mě zajímají. Premier League by byla samozřejmě super. Může ale jít jen o oťukávání, na pozici krajního obránce si nás vytipují víc, pak si teprve vyberou. Jak říkám, nikde nejsem. Soustředím se na konec dánské ligy, ve které se pereme o třetí příčku. Bohužel v pátek jsme prohráli se Sonderjyske. Každopádně se chceme vyhnout baráži o Evropskou ligu, do které spadneme, pokud skončíme čtvrtí. Prodloužit si sezónu o dva zápasy nehodláme.

Znamenala by baráž problém směrem k přípravě v Belgii (5. června), která předchází kvalifikačnímu duelu v Norsku?

Vzhledem k zápasu v Belgii by to komplikace být mohla. O to mám větší motivaci skončit s Midtjyllandem třetí.

Reklama

Související témata: