Hlavní obsah

Čtyři góly, Evropská liga. Rozehnal zažil v Ostende parádní sezónu. Chci pokračovat, říká zkušený stoper

Robert Neumann (Brusel)Sport.cz

Zažil zlatou éru pod trenérem Karlem Brücknerem, z reprezentace se však před lety potichu vytratil. Fotbalový obránce David Rozehnal však o sobě ve světě stále dává vědět, bohaté zkušenosti využívá v Belgii. Momentálně v Ostende, se kterým v uplynulé sezóně dobyl historický úspěch.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

David Rozehnal a Jan Koller v dobách, kdy hráli společně v české fotbalové reprezentaci.

Článek

Nese jeho výrazný podpis, neboť ve finále baráže o postup do předkol Evropské ligy přispěl gólem k triumfu 3:1 nad jarním čtvrtfinalistou této soutěže Genkem. Šanci zahrát si poháry tak má Rozehnal na úkor reprezentačního stopera Jakuba Brabce, který v Genku od léta působí.

„Ostende je malý klub, ale dosáhli jsme největšího úspěchu v jeho historii. Upřímně, oslavy byly velké. Jako bychom vyhráli titul," culí se Rozehnal. Na evropskou scénu nakračovalo Ostende už před několika dny, ve finále Belgického poháru ale neuspělo. Druhý pokus už zvládlo. „Pokud by to vyšlo s Evropskou ligou, byla by to pohádka," rozplývá se 36letý stoper.

Uplynulá sezóna pro něho byla, co se produktivity týče, nejlepší v kariéře. Vstřelil čtyři góly, na další dva přihrál. Na takové číslo se nikdy předtím nedostal. Ani na předešlých štacích v Bruggách, v Paris St. Germain, Newcastlu, Laziu Řím, Hamburku nebo v Lille. A to se ještě na polovinu podzimu ocitl v nemilosti trenéra, který ho přehlížel. V několika případech ho ani nenominoval k zápasu.

Odpočívat můžu v důchodu, culí se stoper

„Ty čtyři góly a Evropská liga jsou pro mě bonusem. Neskutečně mě to nabíjí. I proto chci na nejvyšší úrovni pokračovat," prozradil Rozehnal, který s klubem podepsal smlouvu na další rok.

„Mám v plánu hrát fotbal tak dlouho, dokud mi tělo a mysl dovolí. Odpočívat můžu v důchodu," uzavírá s úsměvem Rozehnal.

Reklama

Související témata: