Hlavní obsah

Tanec miliard startuje. Monackou hvězdu si Bílý balet vyhlédl, už když jí bylo čtrnáct

Monaco/Praha

Bitva miliard je tady. Hitem letošního léta je monacký Kylian Mbappé, o jehož služby usilují Real Madrid a Arsenal. Kluby se předhánějí, kdo dá za hráče víc peněz a vzduchem létají gigantické částky. Rozhodnuto není, hráč se prý rozhodne během léta. Hlava se mu prý ale nezatočí. Není důvod, zájem Realu Madrid pro něj totiž není žádnou novinkou.

Foto: Jean-pierre Amet, Reuters

Kylian Mbappé (vlevo) se raduje z gólu Monaka s Radamelem Falcaem.

Článek

Je mu osmnáct a obletují ho fotbaloví giganti. Povedená sezóna nejspíš katapultuje talentovaného Kyliana Mbappého z monackého knížectví na ještě věhlasnější adresu.

Laso směrem k mladému francouzskému reprezentantovi sviští z anglické Premier League, kde má o jeho služby zájem Arsenal. Je tedy možné, že se stane spoluhráčem českého brankáře Petra Čecha...

Jenže v bitvě o střelce, který dal v uplynulé sezóně patnáct branek, najdeme i silnější kalibr. Vítěze Ligy mistrů - Real Madrid. A co víc, Bílý balet chtěl Mbappého už před pár lety. Není to teď pro něj žádná novinka, z níž by se mu měla rozklepat kolena. „Real Madrid? Ten mě chtěl, už když mi bylo čtrnáct," směje se, ale v hlavě mu určitě všechno šrotuje.

„V létě si všechno promyslím s rodinou," nespěchá s verdiktem střelec, aniž by naznačil, jakým směrem se chce posunout. „A taky se musejí dohodnout kluby. Pořád mám přece smlouvu v Monaku, nejsem volný," dodal po zápase, kde Francie vyhrála v přípravě nad Anglií 3:2.

A současný zaměstnavatel hráče si mne ruce, tedy minimálně jeho pokladník. Zájemci šponují cenu, začínalo se na sumě okolo sta miliónů liber, tedy kolem tří miliard korun. A jednání jsou vlastně teprve na startu...

Reklama

Související témata: