Hlavní obsah

Turecká média tvrdí: Stoper Semih Kaya jde do Sparty, stát může až 3 milióny eur

Praha

Přípravné utkání fotbalistů Sparty s Dynamem Kyjev ukázalo velké mezery v defenzivě letenského týmu (1:4). Teď to podle zpráv z tureckých médií vypadá, že by Spartu měl posílit stoper Semih Kaya. Odstupné ve výši dvou miliónů eur by mohlo díky bonusům vystoupat ještě o milión výš. Vše by se mělo dořešit během pondělí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Ujfaluši má mít údajně velký podíl na tom, že do Sparty přijde turecký stoper Semih Kaya

Článek

Novináři mají jasno, šestadvacetiletý Semih Kaya v Galatasaray dohrál a je připravený odejít do Sparty. V tureckém klubu, jehož hráči jsou nyní na soustředění na Slovensku, odehrál 202 zápasy.

Sparta nutně potřebuje posílit právě na postu středního obránce, kde má nyní k dispozici jediného klasického stopera Lukáše Štetinu. S Mariem Holkem ani Ondřejem Mazuchem trenér Andrea Stramaccioni nepočítá, oba mají svolení hledat si angažmá. Costa je zraněný a David Hovorka zatím po loňském zranění kolena nenastupuje. V přípravě tak museli ve středu obrany zaskakovat záložníci či krajní beci.

Pokud se vše potvrdí bude turecký stoper už osmou letní posilou Sparty. Dosud na Letnou přišli Tal Ben Chaim, Srdjan Plavšič, Lukáš Štetina, Eldar Civič, Vukadin Vukadinovič, Marc Janko, Martin Dúbravka.

Reklama

Související témata: