Hlavní obsah

Fotbalisté PSG i bez Neymara začali ligu výhrou

Paříž

Ještě bez nejdražšího fotbalisty světa Neymara vstoupili hráči Paris St. Germain do francouzské ligy a na úvod zdolali Amiens 2:0. O vítězství úřadujícího vicemistra nad nováčkem nejvyšší soutěže rozhodli svými góly Edinson Cavani a Javier Pastore.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Hráči Paris Saint-Germain Edinson Cavani (uprostřed) a Dani Alves se snaží zblokovat centr Harissona Manzaly z Amiens.

Článek

Brazilský útočník Neymar se po přestupu z Barcelony za rekordních 222 miliónů eur představil fanouškům v Parku princů, ale protože dosud nebyly vyřešeny všechny administrativní formality, do zápasu zasáhnout nemohl.

První gól PSG v nové sezóně dal symbolicky Cavani, který byl v minulém ročníku s 35 brankami nejlepším střelcem francouzské ligy. Ve 42. minutě si ve vápně zpracoval dlouhý centr a než k němu přistoupili obránci, poslal křížnou střelu k pravé tyči. Deset minut před koncem Pastore zakončil po Cavaniho přihrávce rychlou akci druhým gólem.

Mistrovské Monako vstoupilo do nové sezóny francouzské fotbalové ligy již v pátek vítězstvím 3:2 nad Toulouse. Úřadující šampióni Ligue 1 dvakrát prohrávali, ale v 70. minutě o jejich výhře rozhodl polský obránce Kamil Glik.

Monako, jež po sezóně prodalo tři důležité hráče základní sestavy Benjamina Mendyho, Bernarda Silvu a Tiemouéa Bakayoka, ztrácelo už od 6. minuty po brance Zinédina Machacha. Po vyrovnání Jemersona z 28. minuty poslal Toulouse do vedení osm minut po přestávce Andy Delort, ale pak už stříleli jen domácí.

Kapitán Monaka a jeho nejlepší střelec Radamel Falcao v 58. minutě vyrovnal a dvacet minut před koncem Glik lehkou tečí centru Joaa Moutinha zaznamenal vítězný gól.

Francouzská fotbalová liga - 1. kolo:
Monako - Toulouse 3:2 (28. Jemerson, 58. Falcao, 70. Glik - 6. Machach, 53. Delort)
Paris St. Germain - Amiens 2:0 (42. Cavani, 80. Pastore),
20:00 Lyon - Štrasburk, Mety - Guingamp, Montpellier - Caen, St. Etienne - Nice, Troyes - Rennes.

Reklama

Související témata: