Hlavní obsah

Guingamp - PSG 0:3Nejdražší fotbalista světa se ukázal. Neymar dovedl PSG k výhře

Paříž
Aktualizováno

Očekávaná premiéra nejdražšího fotbalisty světa proběhla. Neymar, hráč, který odešel z Barcelony do PSG za 222 miliónu eur, což je v přepočtu 5,8 miliardy korun, odehrál svůj první zápas ve francouzské lize. Jeho tým porazil Guingamp 3:0 a hvězda si připsala jeden gól a na jeden přihrála.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Neymar v premiéře ve francouzské lize. Guingamp vs. Paris St Germain 0:3.

Článek
Fotogalerie

Hosté se dostali do vedení v 53. minutě, ale děkovat mohli soupeři, ten je poslal do vedení. Za deset minut přišla přihrávka Neymara a Cavani zvýšil na 2:0. Za dalších dvacet minut si role otočili a Brazilec si připsal první gól za PSG, ten byl snadný, byl totiž do prázdné brány.

Neymar nemohl v prvním kole nastoupit, jelikož transfer z Barcelony nebyl administrativně dotažen, ale druhý duel sezóny už si ujít nenechal. V základní sestavě vyběhl na levé straně útoku spolu s Cavanim a Ángelem Di Maríou.

Štrasburk vyhrál 3:0

Kuriózní situaci nabídl duel 2. kola francouzské fotbalové ligy mezi Štrasburkem a Lille. V 63. minutě se totiž za stavu 0:0 nechal vyloučit hostující gólman Mike Maignan v době, kdy jeho tým měl už třikrát vystřídáno. Do branky tak musel útočník Nicolas de Preville, kterého později vystřídal obránce Ibrahim Amadou. Těm se čisté konto udržet nepovedlo a Štrasburk nakonec vyhrál 3:0.

Lille muselo už v průběhu první půle třikrát střídat kvůli zraněním. Větší komplikace přišla ale po hodině hry, kdy se gólman Maignan nechal vyprovokovat soupeřem a hodil po něm míč. Sudí ho za to po konzultaci s asistentem vyloučil. Role brankáře se tak musel ujmout útočník De Preville.

Zprvu si vedl dobře a dokonce vychytal nájezd domácího útočníka. Jenže pak ho zaskočila po rohovém kopu teč na přední tyči a Štrasburk šel do vedení.

De Preville se tak vrátil do útoku ve snaze o vyrovnání a do branky šel obránce Amadou, který záhy čelil pokutovému kopu a neuspěl. V závěru inkasoval ještě jednou po tvrdé střele z dálky.

Francouzská fotbalová liga - 2. kolo:
Štrasburk - Lille 3:0 (74. Martin, 82. Liénard z pen., 88. Grimm)
Dijon - Monako 1:4 (43. Said - 3., 37. a 51. Falcao, 25. Jemerson).
Guingamp - Paris St. Germain 0:3 (53. Ikoko (vla.), 63. Cavani, 83. Neymar).

Reklama

Související témata: