Hlavní obsah

Černý nastoupil v základu a hned byl u dvou gólů Ajaxu

Amsterdam

Fotbalista Václav Černý poprvé od prosince nastoupil v základní sestavě Ajaxu Amsterdam a hned dvěma asistencemi pomohl k nedělní výhře 3:1 nad Groningenem ve 2. kole nizozemské ligy. Pro Ajax šlo o první výhru v sezóně po úvodní porážce v Almelu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Černý nahrál na dva góly AjaxuVideo: sntv

 
Článek

Devatenáctiletý Černý se v minulé sezóně objevil jen v pěti ligových zápasech Ajaxu a nastupoval především za rezervu. V tomto ročníku však zasáhl do obou kol. Proti Almelu jen střídal v závěru, ale proti Groningenu dostal po osmi měsících šanci od začátku.

Ajax poslal do vedení veterán Klaas Jan Huntelaar a krátce po změně stran přišla pojistka, ve které měl prsty Černý. Utekl po levé straně a našel Hakima Ziyecha, který vnikl do vápna a zvýšil na 2:0.

Deset minut před koncem po snížení hostů předvedl parádu Lasse Schöne. Černého přihrávku si zpracoval otočkou a vydařenou střelou zařídil konečný výsledek.

Vydařený výkon Černého podtrhují i statistiky, podle kterých český křídelník vytvořil pro spoluhráče osm šancí. To se žádnému hráči Ajaxu v jednom utkání nepovedlo od prosince 2012.

Reklama

Související témata: