Hlavní obsah

Rosický doufá v debut v dresu Arsenalu

PRAHA/LONDÝN

Tomáš Rosický už stihl dva tréninky v Arsenalu, kam přestoupil ještě před MS z Dortmundu, a v sobotu by mohl za londýnský klub sehrát i svůj první zápas. Nový Emirates Stadium s kapacitou hlediště 60 000 diváků bude totiž v sobotu v podvečer slavnostně otevřen přátelským utkáním, v němž se Arsenal rozloučí se svojí letitou oporou Bergkampem.

Článek

Soupeřem bude Ajax Amsterdam se Zdeňkem Grygerou v obraně. Podle anglických médií by se na trávníku měly alespoň na pár minut představit všechny nové tváře anglického celku, takže hrát by měl i český fotbalista, jenž po Francouzi Pirésovi, který odešel do Villarrealu, zdědil dres s číslem 7.

Konkurence v Arsenalu je veliká, ale Rosický věří, že se prosadí. "Tomáš je spokojený, i když zatím bydlí v hotelu, protože Arsenal jede už příští týden na soustředění do Rakouska. Až potom si bude v Londýně řešit bydlení. Rosický doufá v sobotní debut, ale je otázka, zda ho kouč Wenger vůbec pošle na hřiště, vždyť do přípravy nastoupil po šampionátu a dovolené s dalšími třemi hráči až ve čtvrtek," řekl Právu hráčův agent Pavel Paska.

Reklama

Související témata: