Hlavní obsah

Fergusonův učeň mu chyběl. Vacek se z Izraele vrací do Polska

Praha
Aktualizováno

Český záložník Kamil Vacek se po roce v Izraeli vrací do Polska. Třicetiletý fotbalista přestoupil z Maccabi Haifa do Vratislavi, se kterou podepsal tříletou smlouvu. Informovala o tom agentura Sport Invest, která bývalého hráče Gliwic nebo Sparty zastupuje. Slask si od Vacka hodně slibuje, což dokládá i špílmachrovské číslo 10, které dostal.

Foto: Sport.cz

Kamil Vacek oblékne zelený dres Vratislavi s číslem 10.

Článek

"Kamil si v minulosti během svého působení v Piastu Gliwice udělal na polském trhu velmi dobré jméno, během léta se o něj zajímalo víc polských klubů," avizuje agent Viktor Kolář. "Vybrali jsme Slask Vratislav, což je stabilizovaný a ambiciózní klub, který o Kamila hodně stál," dodává.

V polské lize už Vacek hrál v sezóně 2015/2016, kdy hostoval ze Sparty v Gliwicích a pomohl jim k druhému místu. Poté z letenského celku přestoupil do Maccabi Haifa. Za sebou má devítinásobný český reprezentant také angažmá v Olomouci, Bielefeldu, Veroně a Mladé Boleslavi.

"Ve Vratislavi vzniká silný tým. Věřím, že budeme úspěšní," těší se Kamil Vacek."Polskou ligu jsem nadále sledoval. Teprve když jsem odešel pryč, došlo mi, jak je profesionální. V Izraeli jsem působil ve velkém klubu, ale samotná hra není na tak vysoké úrovni jako tady," srovnává na klubovém webu.

Odchod trenéra ho poznamenal

Izraelská štace pro něj byla každopádně zajímavá. "Rok v Maccabi Haifa nepovažuji za ztracený. Je to velký klub s velkou historií. Měli jsme velmi dobrého trenéra René Meulensteena, který dvanáct let pracoval s Alexem Fergusonem v Manchesteru United. Říkal jsem si, že jsem udělal velmi dobrý krok v kariéře. Bohužel se klub rozhodl změnit trenéra a také moje pozice v týmu se změnila. Proto jsem se rozhodl jít dál," vysvětluje Vacek.

Vratislav v minulé sezóně skončila v polské lize na jedenáctém místě. V probíhajícím ročníku jí s bilancí dvou výher, tří remíz a dvou porážek patří osmé místo. Na vedoucí dvojici Poznaň, Zaglebie Lubin ztrácí pět bodů.

Český legionář ho má posunout výš. "Kamil, je hráč, jakého jsme potřebovali. Věřím, že se stane klíčovou postavou týmu a budeme v sezóně bojovat o nejvyšší příčky. Všichni spoléháme, že se rychle adaptuje," vyhlašuje prezident klubu Michal Bobowiec.

Reklama

Související témata: