Hlavní obsah

Chelsea se znovu mění, hráči se prý bojí Mourinha

LONDÝN/PRAHA

Velká hráčská obměna znovu provázela letní období u londýnské Chelsea. Vítěz anglické Premier League z posledních dvou sezón podepsal špičkové fotbalisty Ballacka a Ševčenka, rozloučil se ale s kvintetem hráčů základního kádru loňského týmu a další také chtějí pryč. Odcházející fotbalisté si dokonce stěžovali, že hráči mají strach z trenéra Mourinha.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

Irský křídelní útočník Damien Duff zamířil za pět miliónů liber do Newcastlu, Eidar Gudjohnsen přestoupil do Barcelony. Islandský internacionál se po přestupu navíc nechal slyšet, že hráči se bojí vlastního trenéra. Dokonce některé výlevy trenéra Mourinha přirovnal k legendárnímu "fénu" kouče Manchesteru United Alexe Fergusona.

"Přestože vztah mezi hráči a trenérem byl celkově výborný, všichni jsme se obávali proher. Protože José byl pak rozzuřený. Když jsme někdy v poločase prohrávali nebo dokonce hráli nerozhodně, třásli jsme se strachy před jeho příchodem do kabiny," cituje britský deník The Sun Gudjohnsena. "Ale jedna z jeho nejlepších vlastností je, že vše říká otevřeně druhému do očí," dodal útočník na adresu úspěšného Portugalce.

Obhájí Chelsea znovu mistrovský titul?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Londýnský tým se po příchodu ruského miliardáře Romana Abramoviče změnil v supervelmoc na přestupovém trhu, jeho možnostem nemůže konkurovat žádný jiný klub. Manažer José Mourinho na současný kádr vynaložil astronomických 225 miliónů liber. Angažování megahvězd Andreje Ševčenka či Michaella Ballacka má Chelsea pomoci k zisku třetího mistrovského titulu v řadě.

Ale všechny osobnosti v nabitém kádru není jednoduché udržet spokojené. Hrát může jen nejlepších jedenáct a protože má londýnský klub soupisku nabitou kvalitními fotbalisty, na některé zbývá pravidelně místo jen na lavičce či v hledišti. To už nechtěli dále snášet Damien Duff, Eidar Gudjohnsen, Asier Del Horno, Carlton Cole či Glenn Johnson.

"Nemůžu říct, že všichni jsou šťastní. Na konci každé sezóny jsou hráči, kteří by nás nejradši opustili," uvědomuje si trenér José Mourinho. Portugalec chce v nadcházejícím ročníku využít menší počet hráčů, počítá přibližně s dvacítkou fotbalistů. Někteří méně využívaní borci by tak mohli dostat více prostoru.

Útočníci chtějí pryč

Hvězdný kádr Chelsea z minulých sezón se ale rozpadá, nepříliš využívaní hráči chtějí dostat šanci v jiných klubech. V pondělí požádal o návrat do Itálie argentinský útočník Hernán Crespo, další vrásky přidělal Mourinhovi o den později útočník Didier Drogba. Osmadvacetiletý forvard z Pobřeží Slonoviny se podle The Sun nechal slyšet, že chce z klubu odejít. Podobné myšlenky měl už v průběhu sezóny. "Všechna ta obvinění ohledně simulování, herní šablony a další osobní věci byly součástí mého přání odejít," řekl Drogba. Pryč chce i francouzský stoper William Gallas.

Chelsea ve středu odlétá do USA, kde se bude během desetidenního turné připravovat na nový ročník Premier League. Ve výpravě nebude cyhbět ani český brankář Petr Čech, který rehabilituje po nedávné operaci obou ramen.

Reklama

Související témata: