Hlavní obsah

Dej to sem! Miliardové hvězdy v PSG se už perou o míč. Neymar si chtěl i ukrást penaltu

Paříž

V Paris St. Germain nainvestovali přes léto do hráčského kádru v přepočtu dalších 12 miliard korun v touze vybudovat super tým, který bude vyhrávat na všech frontách. Zatím se záměr daří výtečně, přesto už nedělní duel s Lyonem (2:0) napověděl, že mít hodně hvězd pohromadě nemusí dělat pokaždé dobrotu.

Foto: Sport.cz

Do rivality mezi Cavanim a Neymarem se vložil i Dani Alves.

Článek
Fotogalerie

PSG po šesti kolech vládne francouzské lize s plným bodovým ziskem a skóre 21:3, do Ligy mistrů vstoupil kanonádou 5:0 proti Celtiku. Útočná formace Neymar, Kylian Mbappé a Edinson Cavani právem budí u soupeřů hrůzu. Problém však můžou znamenat i jeden pro druhého.

Jak se ukázalo, rozkladným prvkem může být ego Cavaniho, který v ofenzívě PSG tvrdil muziku. Jenomže teď mu do jeho rybníku přistál nejdražší hráč světa Neymar, který by po vystoupení z Messiho stínu v Barceloně také rád šéfoval.

Cavani v nové realitě

Cavani nasázel za Pařížany 139 gólů v 206 zápasech, a tak se celkem logicky domnívá, že má v týmové hierarchii jistá privilegia. Jenže teď se probírá do nové reality.

Poprvé se to ukázalo v nedělním utkání, když si šel pro míč, aby rozehrál standardní situaci. Jenže Dani Alves měl jiný nápad, balón sebral a podal ho svému krajanovi Neymarovi. A zaskočený Uruguayec se ani nesnažil skrývat své rozhořčení.

Podobná situace se opakovala ještě jednou. Cavani se připravoval na zahrání pokutového kopu, když v tom se k němu znovu přiblížil Neymar a chtěl ho přesvědčit, ať přenechá penaltu jemu. Cavani následně penaltu neproměnil a dost možná i kvůli Neymarově intervenci.

Málo platné, Neymar zkrátka vedle týmových úspěchů prahne i po osobní slávě. Chce útočit na individuální trofeje, získat Zlatý míč, a k tomu potřebuje využít každou příležitost ke skórování.

Ukočírovat dlouhodobě tenhle hvězdný ale zároveň egoistiský soubor nebude pro kouče Unaie Emeryho nic lehkého.

„Na penalty je určeno pár hráčů, mezi nimiž jsou Cavani i Neymar. Kdo ji bude kopat, to záleží na gentlemanské dohodě na hřišti. . Oba jsou schopni je proměňovat. Pokud se ale mezi sebou nedohodnou, budu o exekutorovi rozhodovat přímo já," vysvětloval po utkání Emery.

Reklama

Související témata: