Hlavní obsah

Video otevřelo sudímu oči. Místo penalty červená a ven!

Lutych

Takhle se musí na simulanty! Na snahu vymodlit si penaltu doplatil v nedělním utkání nejvyšší belgické fotbalové soutěže zkušený Sébastien Pocognoli ze Standardu Lutych. Rozhodčí Luc Wouters sice nejprve jeho pád v pokutovém území zbaštil, ale po prohlédnutí videa svůj verdikt opravil a Pocognoli dohrál!

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Simulant v belgické lizeVideo: sntv

 
Článek

Standard vedl v duelu proti Kortrijku už 3:1, když se po hodině hry jeho kapitán vřítil do pokutového území soupeře, následoval lehký dotyk s Yousefem Attalou a Pocognoliho pád. Sudí hned ukázal na penaltu, po protestech hráčů Kortrijku si ale zašel prohlédnout videozáznam. A svoje původní rozhodnutí korigoval: druhá žlutá pro Pocognoliho a tudíž vyloučení.

Ve zpomalených záběrech je jasně patrné, že obránce Standardu upadl po škobrtnutí o vlastní nohu. Po červené kartě sice trenér domácích Sá Pinto argumentoval, že šlo o nešťastný pád, nikoli simulování, ale sudí Wouters zůstal neoblomný.

Síly na hřišti se tak vyrovnaly, protože Kortrijk hrál už od 37. minuty bez vyloučeného Azouniho. Standard svůj náskok neztratil a utkání vyhrál 3:1.

Rozhodl sudí Wouters podle vás správně?
Ano. Žlutá karta a s ní související vyloučení za simulování byly oprávněné
96,4 %
Ne. Pocognoli upadl nešťastnou náhodou, kartu vidět neměl
3,6 %
Celkem hlasovalo 9642 čtenářů.

Reklama

Související témata: