Hlavní obsah

Už se řešilo i odstoupení trenéra, říká Koubek po výsledkovém probuzení Rennes

Rennes/Praha

Třikrát z posledních tří duelů vychytal Tomáš Koubek v dresu Rennes čisté konto a vydatně přispěl k zisku devíti bodů, které tým po rozpačitém startu francouzské ligy posunuly do středu tabulky. „Už se mluvilo o demisi prezidenta klubu i odchodu trenéra,“ rekapituluje napnuté dění posledních týdnů 25letý český reprezentant.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Koubek během tréninku fotbalové reprezentace před zápasy kvalifikace MS 2018 s Ázerbájdžánem a San Marinem.

Článek

Po říjnové reprezentační přestávce jste nejprve prohráli s Guingampem a sesunuli se do sestupového pásma, ovšem následně jste porazili Lille, Montpellier a naposledy Bordeaux. Co vedlo k takové proměně?

Když jsem se do klubu vrátil po kvalifi kačním duelu se San Marinem, všichni se koncentrovali na Guingamp. Po devíti kolech jsme měli jednu výhru. Zkušení hráči si vzali slovo v kabině, hodně dlouhou řeč měl i trenér. Navíc pro Rennes jde o derby. Chtěli jsme se posunout. Ale byl to nejhorší zápas za dobu mého působení ve Francii. Vůbec jsme utkání nezvládli. Prohráli jsme po hrozném výkonu, a ještě dohrávali v deseti.

Paradoxně od té doby máte na kontě v lize tři vítězství, vy jste neinkasoval...

Následující týden byl velmi náročný pro celý klub. Mluvilo se o demisi prezidenta, o odchodu trenéra. Do utkání s Lille jsme šli pod strašným tlakem. Už po šesti minutách jsme se ujali vedení, pak jsme zápas vyloženě ubránili, prostě ukopali. Vzápětí jsme gólem tři minuty před koncem postoupili v pohárové soutěži, kdy jsem byl na lavičce. To byl další obrovský impuls, protože cílem klubu je postup do Evropské ligy a tohle je jedna z cest. A všechno se zlomilo k lepšímu. Jen doufám, že na vítězné vlně zůstaneme i po této reprezentační přestávce. Po Guingampu jsme byli hodně dole a nerad bych stejnou situaci zažíval znovu.

Změnila tři čistá konta hodně vaši pozici u spoluhráčů?

Kluci už ze mě mají jiný pocit, než když jsem v Rennes začínal. Známe se dva měsíce. Snažím se v šatně víc a víc komunikovat, abych se sžil s týmem i mimo trávník. Na hřišti už jsem úplně v pohodě.

Už jste se tedy po dvou měsících zabydlel?

V jazyce jsem pokročil. Dokážu mluvit i mimo hřiště. Uvědomuju si, že je to důležité pro mě i všechny kolem. I s rodinkou jsme se zabydleli, máme oblíbená místa, kam vyrazit ve volném čase. Víme, kde nakupovat. Jde o drobnosti, které jsou ale hodně důležité. Ale nemůžu říct, že bych se cítil nějak extra odlišně než třeba před měsícem.

Čistá konta přece musela být obrovským impulsem pro vaše sebevědomí.

Cítím se vážně pořád stejně. Jsem hlavně rád za vítězství, to je pro mě nejdůležitější. Je fakt, že jsem se dostal do pohody. Mým přáním je, abych si ji společně s určitým klidem přenesl do dalších zápasů. Čekají nás duely se soupeři ze spodku tabulky a bude nesmírně důležité, abychom vyhrávali.

Je pro vás nepříjemné, že právě nyní přichází reprezentační přestávka, kdy absolvujete přátelské duely s Katarem a Islandem?

Vůbec ne. Naopak se moc těším. Na prostředí, na kluky i samotné zápasy, budou to zajímavé konfrontace. Půjde o odlišný týden. Pokecám si v češtině více, než jsem zvyklý. Věřím, že pohodu z předchozího srazu potvrdíme, utkání zvládneme a rozjedeme přípravu na další cyklus vítězně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články