Hlavní obsah

Rošádu na lavičce hlásí i Ajax. Tým povede dočasně Reiziger, přijít má Ten Hag

Amsterdam

Fotbalisty Ajaxu Amsterdam povede po čtvrtečním odvolání celého trenérského štábu v čele s Marcelem Keizerem dočasně Michael Reiziger. Bývalý nizozemský reprezentant působí u rezervního tým Ajaxu a hlavní mužstvo bude mít na starosti v nedělním štědrovečerním duelu proti Tilburgu. Poté by měl Ajax podle médií převzít Erik ten Hag z Utrechtu.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Ajaxu budou mít brzy také nového kouče. Tým má převzít Erik ten Hag z Utrechtu.

Článek

Vedení nejslavnějšího nizozemského klubu rozpustilo realizační tým v reakci na nečekané vyřazení v osmifinále domácího poháru s Twente Enschede. V lize je Ajax druhý s pětibodovým odstupem za vedoucím Eindhovenem.

Čtyřiačtyřicetiletý odchovanec Ajaxu Reiziger bude mít i u áčka k ruce svého asistenta z rezervy Winstona Bogardea, s nímž během hráčské kariéry nastupoval za Ajax, Barcelonu i reprezentaci.

Po Vánocích by se měl podle listu De Telegraaf hlavního týmu ujmout sedmačtyřicetiletý Ten Hag. Bývalý ligový fotbalista působil v letech 2013-2015 u rezervy Bayernu Mnichov a nyní třetí sezónu trénuje Utrecht. Ajax by za něj měl zaplatit odstupné 700 000 eur (18 miliónů korun).

Reklama

Související témata: