Hlavní obsah

Parádní hraní po síti ve FIFA 10 II

Co nabídne FIFA 10, nejlepší fotbalový simulátor, při hraní online nám dnes dopoví manažer Christophe Labrune. Začíná jasným heslem: Fair Play online musí být posílena!

Foto: FIFA 10 Team

Autoři slibují, že cheatery a podvodníky doslova „postaví do ofsajdu“!

Článek

„Když se to vezme kolem a kolem, skvělé onlinové funkce jsou k ničemu, pokud bychom nebyli schopni vynutit jejich hraní v duchu Fair Play. Ve FIFA 09 se zvýšila míra cheatování, což nás, upřímně řečeno, poněkud zaskočilo. S naší onlinovou nabídkou jsme byli tak spokojeni, že jsme úplně zapomněli na to, jak přízemní dokážou někteří lidé být a co všechno jsou ochotni udělat proto, aby porazili systém a něco z toho získali. S pomocí několika členů hráčské komunity jsme většinu cheatovacích mechanismů dokázali odhalit. Některé jsme odstranili (vlastní týmy ve FIWC), jiné vyřešili potrestáním hříšníků (opakovaná vítězství proti stejnému soupeři) a další musejí počkat na vyřešení až ve FIFA 10 (původní týmy v Klubech).

Toto je náš příslib pro FIFA 10:

- Už žádné vlastní týmy v hodnocených zápasech. Jejich přítomnost v onlinu FIFA 09 byla chybou a v současnosti je hotova implementace spolehlivého nahrávání a odstraňování soupisek v onlinových zápasech na bázi kontrolních bodů. To se rovněž týká původních týmů v Klubech.

- Sestupná úroveň ohodnocení za opakované zápasy proti stejnému týmu. Čím více budete hrát proti někomu v krátkém časovém úseku, tím méně hodnotících bodů získáte. Nakonec, zjistíte, že to ani nestojí za to. Jo a pro ty, kdo by se pokusili zamést za sebou stopy hraním jiných režimů uprostřed „úžasné“ vítězné série… Tohle už taky nebude fungovat. Hezký pokus!

- Už žádné využívání chyb ve hře. Pryč jsou góly z půlky hřiště, pryč je chyba 6sekundového limitu pro brankáře. Nicméně pořád je tam CR7 (Cristiano Ronaldo, č. 7), takže doporučujeme využít našeho nového Tréninkového režimu a naučit se, jak ho lépe bránit…

- Rychlejší odhalení a potrestání cheaterů. Nikdy neříkejte nikdy… Pokud někdo najde způsob opakovaného cheatování ve hře, naše vylepšené sledování statistik nás upozorní na nevyrovnané údaje v jeho logu a my ho najdeme a potrestáme. Vlastně dáváme v tuto chvíli dohromady dohlížecí Live Team, který bude mít na starost sledování podezřelých cheaterů.

- Jako nové drobné, ale milé opatření, nyní zavádíme v zápasech 10v10 odpojení hráče za příliš dlouhou neaktivitu. Už žádné situace, kdy se k míči dostal poslední obránce a hráč, který ho měl ovládat, byl zrovna mimo!

- A co odpojování? Co se tohoto týče, nemůžeme zajistit žádnou lepší detekci než tu, kterou nám momentálně poskytuje současný systém. Peer-to-peer znamená, že spojení může být přerušeno ze síťových důvodů, nepředvídatelných výpadků a celé řady dalších příčin. Klíčem je chápání toho, jak jste připojeni k internetu a jaké je nastavení vašeho připojení, ovšem ani za tohoto předpokladu nejsme schopni garantovat 100% výsledek. Budeme ovšem pokračovat ve vysvětlování toho, jak internet správně nastavit, protože to určitě není „brnkačka“ typu plug-and-play! Jo a stahování hanbatých videí je jedním z hlavních důvodů narušení stability připojení, takže to nedělejte!“

Well, za FIFA Tým musíme říci, že hanbatá videa jsou také zábavná!

FIFA 10 je již v prodeji. Nejlepší fotbalový simulátor je dostupný na PC, PLAYSTATION®3, Xbox 360™, Nintendo Wii™, PlayStation®2, Nintendo DS™, PSP® (PlayStation®Portable) a mobilních telefonech. Originální verze pro PC, PS3 a X360 obsahuje český dabing v podání Jaromíra Bosáka a Petra Svěceného!

Reklama