Hlavní obsah

Fotbalisty přivedla k labutím policie. Fanoušci šíleli po Čechovi s Rosickým a Plašilovi

GRANADA

Oázu klidu uprostřed rušného centra Granady představuje hotel Hospes Palacio de los Patos, kde se ubytovala česká fotbalová reprezentace před páteční bitvou kvalifikace ME 2012 s domácím Španělskem. Svěřenci trenéra Michala Bílka přistáli ve středu v dějišti utkání sedm minut po půl šesté večer.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář fotbalové reprezentace Petr Čech potřásá rukou jednomu z fanoušků, kteří přivítali národní tým u hotelu v Granadě.

Článek

Po naložení nezbytných propriet do přistavené dodávky se autobus s nápisem Seleccion Checa vydal od letiště s policejním doprovodem k hotelu v samém srdci Granady. Řidič s českou výpravou na palubě se musel proplétat úzkými uličkami starého města v těsné blízkosti zdejší slavné katedrály.

Před hotelem, z jehož blízkosti vidí čeští reprezentanti zasněžené sjezdovky pohoří Sierra Nevada, čekalo několik desítek španělských fanoušků a také štáb televize ze země pátečního soka.

Zejména s ohledem na polohu hotelu u jednosměrné silnice v srdci Granady jistilo situaci na místě deset policistů, kteří krátce před příjezdem autobusu ulici Solarillo de Gracia uzavřeli a zábranami vytvořili koridor, jímž hráči z chodníku před hotelem lehce proklouzli za vysoký plot hotelu. Skvostný objekt kopírující historické vzezření takřka celého města byl postaven už v devatenáctém století. Před vchodem je jezírko s umělými labutěmi. Ostatně volný překlad názvu hotelu zní Palác labutí.

Ještě před fotbalisty vyskákal z autobusu realizační tým a trenéři. „Cesta byla bez problémů. Hráči si pochvalovali komfort a dostatek místa ve vládním speciálu,“ komentoval tříhodinovou cestu z Prahy Jaroslav Kolář, tiskový mluvčí reprezentace.

Pete, Jaro a Rokiki 

Když se na chodníku před hotelem objevila vysoká postava Petra Čecha, španělští fanoušci zbystřili. „Pete! Pete!,“ skandovali před vchodem do luxusního komplexu. Brankář české reprezentace a londýnské Chelsea jim na oplátku vztyčením palce ukázal, že jsou jedničky, krátce přibrzdil pro možnost pořízení fotografií a s několika šťastlivci si potřásl rukou.

Odvážná fanynka se záhy poté protlačila s fotoaparátem až za policisty a z bezprostřední blízkosti fotila Baroše, Hübschmana a Plašila. V okamžiku, kdy svěřila digitální přístroj do ruky jednoho z přihlížejících a jala se k fotografování s českými borci, ztratili španělští strážci pořádku trpělivost a dívku vykázali za autobus.

Když se pak směrem k hotelovému vchodu pohnula hlavní skupinka borců v českých reprezentačních soupravách, fanoušci pištěli na rozesmátého Jaroslava Plašila, jehož mají v paměti ze záložníkova působení v Pamploně. „Jaro, Jaro,“ dožadovali se fotografování a podpisů.

Stejné nadšení vyvolal i reprezentační kapitán Tomáš Rosický. „Rokiki, Rokiki,“ vřeštěl dav. „Espaňa campeon,“ slyšeli pak popěvek fanoušků hráči českého národního týmu, když mizeli v útrobách jejich dočasného domova. Snad aby měli na paměti, kdo je v pátek večer v Granadě čeká...

Středeční večer už prožili svěřenci Michala Bílka v klidu hotelu. Na programu byla jen večeře a relaxace. Ve čtvrtek čeká reprezentanty taktická příprava, odpoledne absolvují trenér a kapitán Rosický tiskovou konferenci, večer ve dvacet hodin pak celý tým oficiální trénink.

Mezitím mohou členové českého elitního fotbalového výběru užívat hotelového welness centra či si vychutnat kávu na uzavřené zahradě v křesílkách rozmístěných kolem fontány pod vzrostlými palmami a pečlivě udržovanými záhony s narcisy.

Reklama