Hlavní obsah

Irové věří, že na ME napodobí senzační tažení Řecka z roku 2004

Irští fotbalisté se poprvé od roku 1988 probojovali na mistrovství Evropy, ovšem sebevědomí jim nechybí. Dokonce by rádi napodobili senzační tažení Řeků za titulem mistrů Evropy z roku 2004. Každopádně se jich prý musejí obávat i největší favorité.

Foto: Reuters

Estonec Taavi Rahn hlídá irského reprezentanta Robbieho Keana v odvetě baráže o postup na EURO 2012 v Dublinu.

Článek

"Potřebovali bychom k tomu štěstí a stoprocentní nasazení ve všech zápasech, ale proč by se nemohlo povést něco podobného jako Řecku?" prohlásil trenér Irů Giovanni Trapattoni, který dovedl svůj tým k historickému postupu z baráže přes Estonsko po výsledcích 4:0 a 1:1.

Postup prý dodá jeho svěřencům další sebevědomí, které udělá z irského národního týmu velmi nebezpečného soupeře. "Jsem si jistý, že na turnaj pojedeme s velkým sebevědomím. Už delší dobu ukazujeme, že se dokážeme rovnat velkým národům. Proto pokud se mě ptáte na naše ambice směrem k mistrovství, tak odpovím nikdy neříkejte nikdy," uvedl Trapattoni. "Není to sen. Máme šanci stejně jako ostatní," dodal.

Klíčovou postavou v postupu byl kapitán Robbie Keane, který zařídil v prvním duelu tři branky. "Být kapitánem týmu, který vybojoval postup, je asi ten nejlepší moment mé kariéry," prohlásil Keane. "Jsem přesvědčený, že na šampionátu můžeme udělat dobrý dojem," poznamenal.

Podobného názoru je i brankář Shay Given, který si v úterý připsal už 120. reprezentační start. "Určitě přivodíme soupeřům na mistrovství těžké spaní. Máme svou kvalitu a po tomto postupu je v nás velká euforie, která nám pomůže," věří gólman Aston Villy.

Reklama

Související témata: