Hlavní obsah

Bitva o Ronalda vrcholí, rozhodne se tento týden. Dohoda je podepsána, tvrdí bývalý šéf Juventusu

Madrid/Praha

Zatím si užívá zasloužené dovolené. Po vyřazení Portugalska ze světového šampionátu se Cristiano Ronaldo odmlčel, o jeho případném odchodu z Realu Madrid do Juventusu Turín se však podle serveru Marca.com rozhodne už tento týden. Vše by však mělo nasvědčovat tomu, že třiatřicetiletá superstar Bílý balet po devíti letech opustí.

Foto: Carl Recine, Reuters

Největší hvězda letošního MS - Portugalec Cristiano Ronaldo. Proti Maroku dal gól, byla to už jeho čtvrtá trefa na šampionátu v Rusku.

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Cristiano Ronaldo a fotbalové šílenství v Turíně

Španělské ambice na výhru zničil na mistrovství světa třemi góly, další přidal do sítě Maroka, proti Íránu zahodil penaltu... Cristiano Ronaldo byl i na nejsledovanější akci planety jasnou hvězdou svého týmu a prokázal, proč je považován za jednoho z nejlepších fotbalistů historie.

Své umění předvedl nejen v posledním ročníku La Ligy, kde v 27 zápasech střelil 26 gólů, ale především v Lize mistrů. O jeho brance nůžkami ve čtvrtfinále se Gianluigi Buffonovi zdá asi ještě teď. Parádní trefa donutila k potlesku vestoje i domácí fanoušky. A ti možná brzy budou moci portugalskému střelci aplaudovat za góly v dresu "Staré dámy".

Jak potvrdily oba kluby, o případném Ronaldově přestupu z Realu do Juventusu by se mělo rozhodnout tento týden. Italský šampión za hvězdného útočníka nabízí 100 miliónů eur (cca 2,6 miliardy korun).

Zástupci Realu zatím bližší informace nepřinesli, právě nabídka Juventusu by však měla být v celém transferu rozhodující.

Vedení Bílého baletu se údajně přestupu nebrání a nabídku Juventusu je připraveno za blíže nespecifikovaných podmínek akceptovat. Šéf Realu Florentino Pérez však zároveň připustil i původní variantu, ve které je v Ronaldově smlouvě, která vyprší v červnu roku 2021, zahrnuta výstupní klauzule ve výši jedné miliardy eur.

Právě případné trvání na původní výši výstupní klauzule by mohlo celý transfer zhatit.

Sám Ronaldo se zatím k případnému odchodu vyjádřil velmi neurčitě. "Bylo by krásné v Realu pokračovat," říkal po finálovém triumfu v Lize mistrů proti Liverpoolu Portugalec. Svůj možný odchod ze španělského klubu ale v minulosti několikrát naznačil.

I podle spekulací zahraničních médií je pravděpodobnější odchod. "Cristiano už dohodu s Juve podepsal. Stalo se tak hned potom, co absolvoval lékařskou prohlídku v Mnichově," říkal před nedávnem bývalý generální ředitel Juventusu Luciano Moggi.

Případný Ronaldův plat by měl dosáhnout hranice 30 miliónů eur, podílet na něm by se měla automobilka Fiat, která má stejného majitele jako Juventus.

Reklama