Hlavní obsah

Bez Ronalda? Nezájem. Na Real dorazilo rekordně málo fanoušků

Madrid/Praha

Bez Ronalda to není ono, myslí si nejspíš část příznivců Realu Madrid. Ti dorazili na nedělní duel úvodní kola španělské ligy v nebývale nízkém počtu. Výhru 2:0 nad Getafe na stadiónu Santiago Bernabeu, disponující kapacitou 81 000 míst, vidělo „jen“ 48 466 fanoušků.

Foto: Andrea Comas, ČTK/AP

Fotbalisté Realu Madrid Gareth Bale (vlevo) a Marco Asensio slaví gól proti Getafe.

Článek

Pro drtivou většinu klubů by šlo i tak o skvělou návštěvu, jenže v domovském stánku slavného klubu to znamenalo vůbec nejnižší diváckou kulisu na ligovém zápase od porážky 1:3 s Mallorkou v závěru sezóny 2008/09.

V tu dobu měl za sebou Real sérii pěti porážek, zároveň šlo o poslední ligový duel před tím, než Bílý balet koupil z Manchesteru United právě Cristiana Ronalda. Hvězdný Portugalec pak zahájil novou éru královského klubu. Během devíti sezón v jeho barvách nasázel 450 gólů.

Jenže pětinásobný vítěz Zlatého míče se po světovém šampionátu přestěhoval do Juventusu a jeho bývalý klub hledá nového lídra jak na hřišti, tak coby tahák pro fanoušky. Žezlo by měl podle očekávání převzít Gareth Bale, jemuž se tak naskýtá šance definitivně vystoupit z Ronaldova stínu.

Velšský rychlík začal skvěle, v úvodním ligovém duelu přispěl gólem k výhře nad Getafe. Nicméně namlsaní fanoušci evidentně berou éru po Ronaldovi zatím poměrně vlažně.

„On (Bale) ale nemusí jít v Ronaldových stopách. Je pro nás velmi důležitým hráčem. Už toho s námi vyhrál dost a nemusí nikomu nic dokazovat. Má dost sebevědomí na to, aby novou roli zvládl. Fanoušci jsou na jeho straně a on sám je v Realu velmi šťastný," hájil svého spoluhráče na klubových stránkách obránce Nacho.

Reklama

Související témata: