Hlavní obsah

Nový kouč Sociedad jako hráč poznal, že i na Santiago Bernabéu se dá vyhrát. Svým svěřencům to připomněl

Praha

Nový kouč Realu Sociedad Imanol Alguacil by mohl svým svěřencům vyprávět, že i na Santiago Bernabéu lze vyhrát. Vždyť sám to jako hráč San Sebastianu zažil. „Jenže před pětadvaceti lety,“ mávl rukou, když mu připomínali vítězství 2:0 v památném zápase modrobílých, jejichž dres tehdy oblékal. V neděli navečer ho čeká v Madridu v konfrontaci s Realem jiná výzva. Mnohem těžší, neboť mužstvo, které pět dnů před koncem loňského roku převzal, se zmítá jen tři body nad čarou ligového ponoru.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Gareth Bale bude fotbalistům Realu Madrid chybět zhruba měsíc.

Článek

Bodový import z utkání s Bílým baletem, které můžete sledovat v přímém přenosu na Televizi Seznam, by proto byl obrovským překvapením. Vždyť Real Sociedad vyhrál z posledních pěti soutěžních utkání jediné.

„Nic není nemožné. Přišel jsem, abych tuto bilanci změnil. Však jsem s hráči o našem vzpomínaném vítězství také mluvil a řekl jim, že na nich chci, aby bojovali stejně jako tehdy my. Aby v Madridu dokázali, že fotbal hrát nezapomněli," snažil se Imanol Alguacil naladit svůj tým do pozitivní tóniny.

Na jaře, když u prvního týmu San Sebastiánu rovněž zaskakoval, se mu to povedlo. V devíti ligových zápasech získal se Sociedad 16 bodů, jenže po skončení soutěže se vrátil zpátky k rezervě.

„Jsem si jistý, že se zase budeme posouvat v tabulce dopředu. Stojím před velkou výzvou, jsem pochopitelně napjatý, nervózní a vzrušený, ale hráčům věřím. A proto věřím i v lepší dny příští," tvrdí teď, kdy se po vyhazovu svého předchůdce Asiera Garitana k mužstvu zase vrátil.

Optimistou je i přesto, že se bude muset obejít hned bez šesti hráčů. Sandro Ramirez, Moya, Gorosabel, Rodrigues a Merquelanz jsou zraněni, Theo Hernández nesmí nastoupit, protože v Sociedad hostuje právě z madridského Realu a ten si vymínil, že ve vzájemných duelech hrát nesmí.

Sestava, kterou na tráník Santiago Bernabéu pošle, by proto měla vypadat následovně: Rulli - Zaldua, Llorente, Moreno, Aritz - Pardo, Illarramendi, Zurutuza, Oyarzabal - Willian, Januzaj.

Domácí Real Madrid ovšem vůbec nepřipouští, že po čtvrtečním selhání ve Villarrealu, kde pouze remizoval, neuspěl před svými fanoušky. A nic na tom nemění, že se bude muset obejít bez Garetha Balea. Velšský reprezentant si totiž právě ve Villarrealu poranil lýtko, musel nuceně střídat a jak následné lékařské vyšetření ukázalo, že bude Realu scházet podle posledních zpráv celý měsíc.

„Nepříjemná situace. Zvláště, když chybí i Llorente, Asensio a Díaz. Ale musíme se s ní vyrovnat, protože nic jiného, než vítězství nepřichází v úvahu," hlásil trenér Santiago Solari, který počítá s následující sestavou: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modrič, Casemiro, Kroos - Lucas Vázquez, Benzema, Isco.

Bílému baletu se totiž v případě plného bodového zisku nabízí možnost stáhnout manko na soupeře, kteří figurují v tabulce před ním. Třetí Sevilla totiž hraje dnes od 16:15 s madridským Atlétikem a Realu by nejvíc nahrála remíza.

„Nedíváme se na soupeře, na jejich bodové zisky či ztráty. Soustředíme se sami na sebe a na náš výkon," tvrdí ovšem Solari.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam naladíte v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky, a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další).

Reklama