Hlavní obsah

Sevilla - Atlético 1:1Griezmann překonal Vaclíka z přímého kopu. Real zažil další fiasko, Barcelona v trháku

Aktualizováno

Přímý souboj o druhé místo ve španělské fotbalové lize skončil bez vítěze. Atlético Madrid se díky remíze 1:1 v Seville udrželo za vedoucí Barcelonou a před svým dnešním soupeřem má stále dvoubodový náskok. Dělbu bodů zařídil na konci prvního poločasu Antoine Griezmann, který překonal Tomáše Vaclíka parádní střelou z přímého kopu. Další fiasko zažil Real Madrid, který doma podlehl 0:2 San Sebastianu. Barcelona naopak porazila Getafe 2:1 a vede již o pět bodů.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Tomáš Vaclík v brance Sevilly během duelu s Atlétikem Madrid.

Článek
Fotogalerie

Ve šlágru 18. kola skórovali nejlepší střelci obou týmů. Sevillu poslal do vedení v 37. minutě devátým gólem v sezoně Francouz Wissam Ben Yedder. Těsně před pauzou odpověděl precizním trestným kopem jeho krajan Griezmann, který dal osmou branku v tomto ligovém ročníku.

Atlético protáhlo svou neporazitelnost v soutěži už na 15 utkání. Sevilla neprohrála podeváté za sebou, v posledních pěti zápasech však čtyřikrát remizovala.

Barcelona zvítězila v lize popáté v řadě. Proti Getafe ji poslal do vedení Lionel Messi, který si 16. gólem v sezoně pojistil vedení v tabulce střelců. Na 2:0 zvýšil povedeným volejem zpoza vápna Luis Suárez, který je s 12 brankami druhý. Domácím se povedlo ještě do poločasu snížit, další gól už nepadl.

Dál se nedaří Realu Madrid, který popáté v tomto ligovém ročníku vyšel střelecky naprázdno a prohrál doma 0:2 se San Sebastianem. V tabulce klesl na páté místo. San Sebastian oslavil první výhru pod novým koučem Imanolem Alguacilem, který o Vánocích nahradil odvolaného Asiera Garitana.

Foto: Juan Medina, Reuters

Zoufalý fotbalista Realu Madrid Karim Benzema v duelu se San Sebastianem.

Juan Medina

Hosty poslal už ve třetí minuty do vedení bývalý hráč Realu Willian José z penalty nařízené za Casemirův faul na Mikela Merina. Bílý balet přišel po hodině hry o vyloučeného Lucase a v závěru po přihrávce Brazilce Williana Josého zpečetil výhru San Sebastianu hlavičkou Rubén Pardo. O dva góly dokázala na San Bernabéu vyhrát z ligových týmů kromě Barcelony naposledy v květnu 2009 Mallorca.

Španělská fotbalová liga - 18. kolo:
Eibar - Villarreal 0:0
FC Sevilla - Atlético Madrid 1:1 (37. Ben Yedder - 45. Griezmann)
Real Madrid - San Sebastian 0:2 (3. Willian José z pen., 83. Pardo),
Getafe - FC Barcelona 1:2 (43. Mata - 20. Messi, 39. Suárez).

Reklama