Hlavní obsah

Nevídaný přestup! Odehrál chvíli v Premier League, teď míří za 611 milionů do Realu

Madrid/Praha

Něco málo přes poločas. Nic víc. Aspoň pokud jde o čas strávený na hřišti slavné Premier League. Přesně tolik potřeboval devatenáctiletý záložník Brahim Diaz k tomu, aby se představitelé Realu Madrid podívali do pokladny a připsali na účet Manchesteru City 22 milionů liber (asi 611 milionů korun).

Foto: Sport.cz

Brahim Diaz pózuje s dresem Realu Madrid.

Článek

Má obrovský talent. O tom není sporu. Přesto přestup devatenáctiletého rodáka z Malagy vyvolal ve fotbalových kruzích pořádné pozdvižení. Brahim Diaz totiž odehrál ve svém dosavadním působišti jen 49 ligových minut! Není se ale čemu divit, probít se do základní sestavy Manchesteru City je věc více než komplikovaná.

Opora španělské jednadvacítky přitom do City přišla z Malagy za zhruba 5,5 milionu korun, starty za A tým Citizens však sbírala jen po minutách. V součtu všech soutěží má na svém kontě pouhých 414 minut.

Se španělským gigantem a úřadujícím šampionem Ligy mistrů podepsal po úspěšné zdravotní prohlídce nadějný mladík smlouvu na šest a půl roku. U velkého okamžiku v Diazově kariéře nechyběla v pondělí ani jeho početná rodina.

Slavnostního aktu, při kterém Diaz pózoval s dresem s číslem 21, se v sídle Realu zúčastnili jeho rodiče i čtyři sestry Zaira, IIaira, Dunia a Irina.

Španělská vycházející hvězdička, která si na Santiago Bernabéu přijde týdně na příjemných 1,6 milionu korun, věří, že v Realu dostane mnohem více možností ukázat své kvality.

„Tohle je nejšťastnější den v mém životě. Nemohl jsem dostat k svátku Tří králů lepší dárek. Když jsem byl v City, měl jsem tři varianty, kam bych chtěl odejít. První byla do Realu Madrid, druhá do Realu Madrid a třetí do Realu Madrid. O žádném jiném klubu jsem ani na chvilku neuvažoval. Vím, že jsou ode mě očekávány velké věci, a také vím, jak velká odpovědnost je hrát v tomto dresu. A já udělám všechno pro to, abych nezklamal,“ zářil nadšený fotbalista.

Velkou radost neskrýval ani šéf Realu Florentino Pérez. „Je to hráč s obrovským talentem. Má neskutečné kvality a obrovskou vůli uspět. A hlavně miluje Real a chce ho dovést k titulům. Jeho energie a obrovská kvalita nám pomohou,“ nepochybuje Peréz.

Reklama

Související témata: