Hlavní obsah

Bez Messiho přišla ostuda. Barcelona šetřila hvězdy, pak nezvládla pohárový zápas

Valencie

Fotbalisté Barcelony prohráli úvodní osmifinále Španělského poháru na hřišti Levante 1:2. Vítěz posledních čtyř ročníků a lídr domácí ligy nastoupil ve čtvrtek na stadionu valencijského klubu bez opor v čele s Lionelem Messim a Luisem Suárezem a skóroval až pět minut před koncem, kdy proměnil penaltu Philippe Coutinho.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Fotbalová Barcelona šetřila v pohárovém utkání na půdě Levante opory, pak prohrála 1:2.

Článek

Trenér Barcelony Ernesto Valverde nasadil pouze dva hráče ze základní sestavy posledního ligového duelu a tah s náhradníky mu nevyšel. Levante po trefách Cabaca a Mayorala vedlo už v 18. minutě 2:0 a dalším brankám v síti favorita zabránil gólman Cillessen.

Po přestávce se Barcelona zlepšila a díky Coutinhově proměněné penaltě si vylepšila pozici do domácí odvety, která se hraje ve čtvrtek. Katalánci na půdě Levante prohráli podruhé z posledních tří zápasů. V minulé sezoně tam podlehli v ligové přestřelce 4:5, v prosince tam naopak zvítězili 5:0.

"Uvidíme, co předvedeme příští týden, ale bereme pohár velmi vážně. Faktem je, že se hraje na dva zápasy, že hráli hráči, kteří hráli, ale chceme dvojzápas vyhrát a postoupit," uvedl Valverde.

Zatímco Barcelona bude v domácí odvetě dohánět ztrátu, Sevilla zvítězila v Bilbau 3:1 a je jednou nohou ve čtvrtfinále. Brankář Tomáš Vaclík tentokrát zůstal na lavičce náhradníků.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články