Hlavní obsah

Bilbao - Sevilla 2:0Vaclík pustil dva góly, Messi vstřelil 400. branku v lize

Madrid
Aktualizováno

Barcelona v 19. kole španělské ligy porazila fotbalisty Eibaru 3:0 a upevnila si první místo v tabulce. Lionel Messi vstřelil jako první hráč 400. gól v La Lize, dvěma brankami a jednou přihrávkou se blýskl uruguayský útočník Luis Suárez. Sevilla s Tomášem Vaclíkem v brance podlehla Bilbau 0:2, dvěma góly rozhodl utkání domácí útočník Iňaki Williams. Baskický celek oplatil Seville porážku 1:3 z čtvrtečního pohárového zápasu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Reprezentační fotbalový brankář Tomáš Vaclík.

Článek

Fotbalisté Realu zvítězili na hřišti Betisu Sevilla 2:1 a v tabulce jim patří opět čtvrtá příčka. Vítězný gól vstřelil v závěru střídající Dani Ceballos. Dvaadvacetiletý záložník střídal v 74. minutě a těsně před koncem rozhodl o výhře Bílého baletu střelou z přímého kopu.

Francouzský útočník Antoine Griezmann zajistil gólem z penalty výhru Atlética nad Levante 1:0. Madridský celek si upevnil druhé místo a prodloužil neporazitelnost před vlastními fanoušky na deset zápasů. Spolu s Alavésem jsou jedinými týmy, které ještě v La Lize neprohrály na vlastním stadionu.

Ústředními postavami barcelonského duelu byli Suárez s Messim, kteří se postarali o všechny branky. Uruguayský útočník má na kontě 14 ligových zásahů, jeho argentinský spoluhráč jich stihl už 17, k tomu deset gólových asistencí a je tak nejproduktivnějším hráčem ligy.

Barcelona si spravila chuť po čtvrteční pohárové porážce od Levante 1:2. Výhra nad Eibarem byla jejím šestým vítězstvím v řadě. V čele tabulky má před druhým Atléticem pětibodový náskok. Eibar prohrál po čtyřech remízách za sebou a v tabulce mu patří až 16. příčka s odstupem tří bodů od sestupových pozic.

Sevilla se i po porážce drží na třetí příčce

Vaclík, který se vypracoval mezi sevillské opory, čtvrteční pohárový duel vynechal, ale v lize se do branky vrátil. V Bilbau ho dvakrát překonal čtyřiadvacetiletý Williams. Rychlonohý španělský útočník nejprve skóroval v 23. minutě po rychlé zasekávačce a ráně do pravého rohu.

Při druhém gólu český brankář proti Williamsovi vyběhl, ten mu ale na hranici vápna udělal kličku a zakončil do prázdné brány. Španělský forvard se trefil ve druhém zápase za sebou, na kontě má sedm ligových gólů.

Sevilla se i po porážce drží na třetí příčce, předtím naposledy v lize prohrála v říjnu s Barcelonou. Bilbao se díky výhře posunulo nad sestupové příčky. Z posledních pěti ligových duelů vytěžil baskický tým osm bodů.

Bílý balet se potýká s velkou marodkou

Real se potýká s velkou marodkou. Týmu chybějí klíčoví hráči jako Kroos, Bale, Asensio nebo Courtois, jehož v brance zastoupil Navas. Favorit vedl od 13. minuty, kdy se k odraženému míči na hranici šestnáctky dostal Modrič, který ho z první napálil levačkou nechytatelně k levé tyči. Chorvatský záložník se trefil poprvé v ligovém ročníku.

Stav 0:1 vydržel do 67. minuty, kdy vyrovnal Canales. Tři body ale nakonec přece jen putovaly do Madridu zásluhou Ceballose, jenž proměnil v 88. minutě přímý kop.

Královský klub tak vítězstvím odčinil poslední překvapivou ligovou porážku na domácí půdě proti San Sebastianu. Bodově se dotáhl na třetí Sevillu, na první Barcelonu ztrácí deset bodů. Betis si připsal druhou porážku za sebou.

Atlético vstoupilo do zápasu proti Levante lépe a už po deseti minutách se radoval z gólu Koke, jeho branku ale sudí kvůli faulu neuznal. Jedinou trefu tak obstaral až nejlepší střelec Atlética Griezmann, který proměnil v 57. minutě penaltu a devátým gólem v sezoně zařídil osmé domácí vítězství.

Španělská fotbalová liga - 19. kolo:
Atlético Madrid - Levante 1:0 (57. Griezmann z pen.)
Bilbao - FC Sevilla 2:0 (23. a 83. Williams)
FC Barcelona - Eibar 3:0 (19. a 59. Suárez, 53. Messi)
Betis Sevilla - Real Madrid 1:2 (67. Canales - 13. Modrič, 88. Ceballos)

Reklama

Související témata: