Hlavní obsah

Barcelona - Sevilla 6:1Barcelona v odvetě přejela Sevillu a je v semifinále poháru

Fotbalisté Barcelony postoupili do semifinále Španělského poháru. Obhájci trofeje v domácí čtvrtfinálové odvetě deklasovali Sevillu 6:1 a smazali manko 0:2 z úvodního zápasu. Český reprezentační brankář Tomáš Vaclík zůstal na lavičce hostů.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Barcelonský střelec Luis Suárez slaví. Barcelona zvládla odvetu pohárového čtvrtfinále, smazala dvoubrankové manko a postupuje.

Článek

"Barca" dobře začala. Kapitán Lionel Messi byl faulován v pokutovém území a nařízenou penaltu ve 13. minutě proměnil Philippe Coutinho. Domácí pak zachránil brankář Jasper Cillessen, který zneškodnil pokutový kop Évera Banegy.

Po půl hodině hry dotáhl barcelonskou ztrátu Ivan Rakitič. Bývalý záložník Sevilly si naběhl na Arthurův pas a míč lehce tečoval za gólmana Juana Soriana.

Katalánci dominovali i po změně stran. V 53. minutě se podruhé prosadil Coutinho, tentokrát hlavou po centru Luise Suáreze. Hned za minutu zvýšil Sergi Roberto, jemuž zase asistoval Messi.

Sevilla ještě zápas zdramatizovala a v 67. minutě se prosadil Guilherme Arana umístěnou ranou k tyči. Barcelonští ale už soupeři víc nedovolili a jasný triumf ještě v závěru korunovali Suárez a Messi, kterým připravil góly Jordi Alba.

Fotbalový Španělský pohár - čtvrtfinále, odvety:
Betis Sevilla - Espaňol Barcelona 3:1 po prodl. (76. Le Celso, 95. León, 99. Mandi - 33. Baptistao), první zápas 1:1, postoupil Betis;
FC Barcelona - FC Sevilla 6:1 (13. z pen. a 53. Coutinho, 31. Rakitič, 54. Roberto, 89. Suárez, 90.+2 Messi - 67. Arana), první zápas: 0:2, postoupila Barcelona.

Reklama

Související témata: