Hlavní obsah

Zrádce Morata se vrátil. Odpustí mu fanoušci, že jako teenager jejich Atlético opustil?

V jednu chvíli se zdálo, že i trenér Atlétika nakonec couvne. Fanouškům madridských Rojiblancos totiž nebylo vůbec po chuti, že by barvy jejich mužstva měl oblékat Álváro Morata. Měli ho za zrádce. Za zběha, který odešel k úhlavnímu nepříteli. Co na tom, že byl ještě teenagerem, když v roce 2008 odcházel z Atlétika do mládežnické akademie Realu? Zradu mu nemínili odpustit a nechtěli, aby se po putování světem vracel. Nakonec ale kouč Diego Simeone na fanoušky nedal a transferu požehnal.

Foto: Toby Melville, Reuters

Álvaro Morata ještě v dresu Chelsea, který už ovšem vyměnil za barvy madridského Atlétika.

Článek

A kdyby jen to, první tréninky stačily, aby Simeone oznámil, že Morata nastoupí společně s Griezmannem v útoku v nedělním ligovém zápase v Seville proti tamnímu Betisu. Jeho premiérové vystoupení v dresu Atlétika můžete sledovat v přímém přenosu Televize Seznam.

V pondělí Atlétiko Moratův transfer z Ostrovů stvrdilo, v úterý představilo novou akvizici na videu na klubových stránkách. Pochopitelně jako kluka, co má na sobě červenobílé barvy Atlétika.

„Vždyť já mám pořád ještě členskou legitimaci Atlétika. A vzpomínám, jak jsem jako kluk klečel za postranní čarou a podával balón všem těm velkým hráčům, kteří za náš tým nastupovali," připomínal šestadvacetiletý Morata, že patřil do rodiny Rojablancos.

V šestnácti ovšem odešel do mládežnické akademie Realu, což je zrada, která se ve fotbalovém Španělsku neodpouští. A v Madridu tuplem ne.

Zvlášť, když v barvách Bílého baletu vyhrál dvakrát La Ligu a dvakrát Champions League. A v roce 2014 dokonce po finálové partii s Atlétikem.

Pro Atlético obzvláště hořké, neboť ještě v 93. minutě v Lisabonu vedlo 1:0 a svíralo vysněnou trofej v rukou. Ramos ovšem doslova v posledních vteřinách vyrovnal a v prodloužení už měl jasně navrch Real, který vyhrál 4:1.

A zrádce Morata byl u toho.

Teď se ovšem po putování světem vrátil. Hrál za Real, turínský Juventus i londýnskou Chelsea, jenže na Stamford Bridge byl v posledních týdnech nadbytečný. A když si v lednu přivedl italský kouč Sarri Argentince Higuaína, nic už nebránilo tomu, aby se Morata vrátil do Španělska.

Zatím na osmnáctiměsíční hostování, ovšem samozřejmě s opcí. Pokud ji Atlético v červnu příštího roku uplatní, zaplatí za sedmadvacetinásobného španělského reprezentanta čtyřicet milionů eur.

Jen mimochodem – Chelsea ho z turínského Juventusu vykoupila v roce 2017 za 65 milionů eur.

Všechno ale bude záležet jen na něm. Na tom, jak si v Atlétiku povede a zda restartuje uvadají kariéru.

„V mém životě došlo k mnoha změnám, ale osud chtěl, abych skončil tady. A nebyl bych tady, kdybych sám nechtěl. Těším se na spolupráci s Griezmannem, stejně jako s Diego Costou. Už jsem slyšel názor, že budeme konkurenty na stejné místo v sestavě, ale já myslím, že klidně můžeme hrát spolu. Vždyť je to vždy snazší, když máte v mužstvu samé skvělé fotbalisty," nechal se slyšet Morata, pro něhož bude program příštích týdnů hodně pikantní.

Vždyť v dalším kole hostí Atlético v madridském derby Real, za který hrával a 20. února se střetne v prvním osmifinále Ligy mistrů s Juventusem Turín, jehož dres rovněž oblékal.

Však už dostal otázku, jak by se zachoval, kdyby právě těmto soupeřům Atlétika vstřelil gól.

„Dobrý dotaz, o kterém budu muset ještě hodně přemýšlet. Každopádně by to ale znamenalo, že se mi v Atlétiku daří," reagoval pohotově Morata.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam naladíte v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky, a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další).

Reklama

Související témata: