Hlavní obsah

Další skandál hvězdy Realu! Bale byl vystřídán, tak opustil spoluhráče. Doma byl ještě před závěrečným hvizdem

Madrid/Praha

Gareth Bale na sebe opět strhl pozornost. Fotbalista neunesl, že ho v 61. minutě duelu s Barcelonou vystřídal kouč Realu Santiago Solari. Fotografové zachytili, jak rozladěný Velšan opouští stadion ve svém voze. Jeho spoluhráči v tu dobu přitom bojovali na hřišti a snažili se zvrátit nepříznivý výsledek. Madrid ve slavném El Clásiku padl na domácí půdě 0:1.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Luka Modrič ani Gareth Bale nedokázali odvrátit porážku 0:1 proti tradičnímu barcelonskému rivalovi.

Článek

Real Madrid na svého rivala nestačil a s Barcelonou prohrával 0:1 gólem Ivana Rakitiče z prvního poločasu. Běžela 61. minuta zápasu a kouč Solari sáhl k druhému střídání. Snažil se probudit nevýrazný útok Bílého baletu. Na hřiště tak zamířil Marco Asensio a dolů šel Bale. Velšský fotbalista ale pro taktické záměry svého kouče neměl pochopení.

Zjevně rozladěný Bale si nejprve sedl na lavičku náhradníků, po chvíli své místo ale opustil a zamířil do útrob Santiago Bernabéu. Španělská média záhy zveřejnila záběry, na kterých problémový fotbalista opouští ve svém voze stadion. Jeho spoluhráči se v tu chvíli snažili vsítit vyrovnávací branku. Nebylo to přitom poprvé. Hvězdný forvard své kolegy během zápasu opustil i na začátku ledna při prohře 0:2 s Realem Sociedad.

Bale se přitom po delší době objevil v základní sestavě Realu. Překvapivý tah kouče Solariho ale zjevně nevyšel. Podivné počínání ostrovní fotbalové superhvězdy tak opět přiživilo spekulace o jeho možném odchodu. Celé utkání odehrál Bale naposled v listopadu.

Na adresu Velšana se nedávno vyjádřil i madridský veterán Marcelo. Ten se nechal slyšet, že devětadvacetiletý fotbalista se za dobu svého působení v Bílém baletu nedokázal naučit španělsky a nikomu nerozumí. Na veřejnost se postupně dostaly informace, že Bale nezapadl do kabiny. Ostatní hráči si mají také stěžovat na jeho chamtivost na hřišti.

Real Madrid má po prohře se svým odvěkým rivalem na kontě 48 bodů a patří mu třetí příčka španělské ligy. Na katalánský klub přitom ztrácí propastných 12 bodů. Madridský tým si bude moc spravit náladu v úterý, kdy doma přivítá Ajax k odvetnému utkání osmifinále Ligy mistrů. Na hřišti v Amsterodamu svěřenci kouče Solariho v únoru vybojovali dobrou výchozí pozici k odvetě v podobě výsledku 2:1.

Reklama

Související témata: