Hlavní obsah

Barcelona na lovu. Katalánský gigant chce devatenáctiletého kapitána Ajaxu. Zájem mají i další

Aktualizováno

Prezident fotbalistů Barcelony Josep Maria Bartomeu potvrdil zájem o devatenáctiletého kapitána a stopera Ajaxu Amsterodam Matthijse de Ligta. O angažování hráče, jenž dirigoval obranu svého týmu při nečekaném úterním vítězství 4:1 na hřišti Realu Madrid v osmifinále Ligy mistrů, údajně uvažují také Atlético Madrid a Juventus Turín.

Foto: Susana Vera, Reuters

Prezident fotbalistů Barcelony Josep Maria Bartomeu potvrdil zájem o devatenáctiletého kapitána a stopera Ajaxu Amsterodam Matthijse de Ligta

Článek

"Pokaždé se poohlížíme po nejlepších hráčích. Podobné talenty budou vždycky v hledáčku v Barcelony, jeho jméno tedy bude figurovat v našich plánech," citoval Bartomeua deník Marca.

V De Ligtově uvažování o budoucím angažmá by mohl hrát roli fakt, že jeho o dva roky starší spoluhráč z Ajaxu Frenkie de Jong podepsal v lednu s katalánským velkoklubem smlouvu na pět let, která začne platit od následujícího ročníku. "Museli jsme se s ním rychle dohodnout, protože kolem něj začaly kroužit ostatní kluby," vysvětlil Bartomeu.

Sestřih odvetného osmifinálového zápasu Ligy mistrů Real Madrid - Ajax Armsterdam

Zatímco De Jong vyšel Barcelonu na 86 milionů eur (2,2 miliardy korun), za De Ligta požaduje Ajax 75 milionů eur.

De Ligt, který je považován za jeden z největších talentů světového fotbalu, v únoru v prvním osmifinálovém utkání Ligy mistrů proti Realu Madrid přepsal historii soutěže. Ve věku 19 let a 186 dnů se stal nejmladším hráčem, který kdy ve vyřazovací části Ligy mistrů vedl svůj tým do boje s kapitánskou páskou.

Nizozemský reprezentant, jenž si dosud v dresu "oranjes" připsal 13 startů, byl jmenován nejmladším kapitánem v klubových dějinách v březnu 2018 poté, co se zranil Joël Veltman.

Reklama

Související témata: