Hlavní obsah

Troll Messi řádil i v derby. A Piqué se kasá, že má větší majetek, než je rozpočet Espaňolu

Barcelona

Pan Božský se znovu obsadil do hlavní role. Lionel Messi zařídil dvěma góly fotbalistům Barcelony výhru 2:0 v ligovém derby s Espaňolem. Hvězdný Argentinec se tak zlepšil již na 31 tref v sezoně. Messi na hřišti často působí jako chladná mašina na góly. Spoluhráč Piqué ho však těsně před městským derby charakterizoval jako velkého vtipálka, dokonce ho nazval trollem. Na další Messiho velké vystoupení se můžete podívat v přiloženém videu.

Lionel Messi byl u obou gólů Barcelony v derby s EspaňolemVideo: DIGI Sport

 
Článek

Pokud si fanoušci myslí, že o svém idolu vědí všechno, možná se pletou.

„Z lidí, které znám, je jedním z největších trollů. Jeho humor je velmi ironický," říká na adresu Lionela Messiho spoluhráč Gerard Piqué.

Troll je sice bytost ze severských bájí, v poslední době se však přeneseně používá především pro ironické provokatéry na internetových diskusích.

Ostatně i sám Piqué je velký vtipálek, což potvrdil dva dny před derby v televizním pořadu La Resistencia. Mluvil nejen o Messim, ale také o sobě.

Došlo i na zlatokopa Ibru

„Mám větší majetek, než je roční rozpočet Espaňolu. Není to 57 milionů eur, ale mnohem více," pochlubil se Piqué na účet městského rivala.

A když už hovořil o různých pikanteriích ze šatny „blaugranas", došlo i na jiného vyhlášeného zlatokopa. Zlatana Ibrahimovice.

„Nejvíce na světě miluje peníze. Když byl mým spoluhráčem, jednou v kabině prohlásil: Peníze nejsou důležité. Všichni byli zticha a on pak dodal: Důležité je množství peněz," zavzpomínal Piqué.

Rozdíl v rozpočtu se v derby nakonec přece jen projevil. Messiho přímý kop směřující do brány si v 71. minutě srazil do vlastní sítě obránce Sánchez. Minutu před koncem pak Argentinec zužitkoval zpětný pas Malcoma a Barca vyhrála 2:0.

Reklama

Související témata: