Hlavní obsah

Barcelona - Atlético 2:0Smrtící závěrečná pětiminutovka a Barcelona slaví výhru nad Atlétikem

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony porazili v souboji prvních dvou týmů španělské ligy Atlético Madrid 2:0 a zvýšili náskok v čele tabulky na jedenáct bodů. O výhře rozhodli obhájci titulu až brankami Suáreze a Messiho v poslední pětiminutovce, přestože hosté hráli přes hodinu v oslabení.

Foto: Albert Gea, Reuters

Útočník Barcelony Luis Suárez se svlečeným dresem oslavuje svůj gól proti Atlétiku Madrid.

Článek

Ve šlágru kola mohl otevřít skóre po čtvrthodině hry Alba, domácí levý bek ale trefil jen tyč Oblakovy brány. V 28. minutě byl ale po slovní inzultaci rozhodčího přímo vyloučen Costa a Atlético hrálo zbytek utkání v deseti.

Barcelona ale dlouho nemohla početní převahu zužitkovat, především kvůli vynikajícímu výkonu brankáře Oblaka. Až v 85. minutě se prosadil umístěnou střelou o tyč dvacátým gólem v sezoně Suárez. Vzápětí přidal pojistku lídr tabulky střelců Messi, který zaznamenal 33. ligovou trefu v ročníku. Navíc si připsal 335. výhru v La Lize, čímž se osamostatnil v čele historických statistik před bývalým brankářem Realu Ikerem Casillasem.

Trenér Diego Simeone neuspěl proti katalánskému velkoklubu ani v 15. ligovém utkání. Atlético má po porážce už jen dvoubodový náskok na třetí Real Madrid, který otočil domácí utkání s Eibarem a po dvou trefách Karima Benzemy ze druhého poločasu zvítězil 2:1. Ve čtvrtém zápase po návratu trenéra Zinédina Zidana "Bílý balet" potřetí vyhrál a napravil středeční porážku od Valencie.

Hosté šli na stadionu Santiaga Bernabéua překvapivě do vedení v 39. minutě, kdy si Cardona po Escalanteho kolmici položil brankáře Navase a pohodlně zakončil. Benzema ale dvěma gólovými hlavičkami z 59. a 81. minuty skóre otočil. Se 17 trefami se francouzský kanonýr posunul na čtvrté místo v tabulce střelců.

Foto: Javier Barbancho, Reuters

Karim Benzema s kapitánskou páskou spasil Real Madrid...

Valencie překvapivě prohrála 0:2 na hřišti předposledního Vallecana. "Netopýři" přišli o svou rekordní sérii 17 utkání bez porážky a po dohrání kompletního kola mohou spadnout mimo pohárové příčky.

Španělská fotbalová liga - 31. kolo:
Girona - Espaňol Barcelona 1:2 (80. Stuani z pen. - 59. a 89. Darder)
Real Madrid - Eibar 2:1 (59. a 81. Benzema - 39. Cardona)
Vallecano - Valencie 2:0 (32. De Tomás, 90.+1 Suarez)
FC Barcelona - Atlético Madrid 2:0 (85. Suárez, 87. Messi)

Reklama

Související témata: