Hlavní obsah

Sevilla - Real Betis 3:2Vaclík se vrátil do branky Sevilly a vychytal výhru v derby

Aktualizováno

Brankář Tomáš Vaclík se po čtyřech zápasech vrátil po zranění do sestavy Sevilly a pomohl v 32. kole španělské fotbalové ligy k vítězství v derby nad Betisem 3:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Vaclík na archivním snímku.

Článek

Vaclík měl v ofenzivně laděném utkání dost práce a celkem mířilo na jeho branku sedm střeleckých pokusů. Skóre otevřel v 26. minutě jeho spoluhráč El Haddadi, jemuž na gólovou hlavičku nacentroval Sarabia. Španělský záložník už má v sezoně dvouciferný počet branek (11) i asistencí (11).

Český gólman inkasoval poprvé po přestávce, kdy ho překonal střelou do protipohybu Lo Celso. Domácí ale udeřili vzápětí gólem Sarabii a výstavní Vázquezovou dělovkou. V 82. minutě už jen snížil trefou z přímého kopu střídající Tello.

FC Sevilla vyhrála po třech zápasech a posunula se na čtvrté místo o dva body před Getafe, které má ale utkání k dobru. Betis zůstává devátý.

Barcelona bez několika opor remizovala na hřišti poslední Huescy 0:0. Trenér Ernesto Valverde nechal odpočívat před odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů proti Manchesteru United i hvězdu týmu Lionela Messiho, jehož navíc trápí poranění v obličeji. Zaváhání obhájce titulu využilo Atlético Madrid a po výhře 2:0 nad Vigem stáhlo ztrátu na čelo na devět bodů.

Bez ofenzivních opor se Barcelona do mnoha šancí nedostala a teprve podruhé tomto ročníku La Ligy neskórovala. Ani zdaleka tak nenavázala na první vzájemné utkání v sezoně, podzimní souboj na Camp Nou ovládli Katalánci jasně 8:2.

O první branku Atlética se postaral parádním přímým kopem Griezmann, jenž se tímto způsobem prosadil potřetí v sezoně. Francouzský útočník se podílel i na druhé brance svého týmu, když v 74. minutě vyslal do sóla skórujícího Moratu.

Atlético potvrdilo bilanci nejlepšího týmu v lize na vlastním stadionu. Z dosavadních 16 utkání ztratilo body jen za dvě remízy a jednu porážku.

Alavés nevyhrál počtvrté v řadě a po odehrání kompletního kola může vypadnout z pohárových pozic. O výhře Espaňolu 2:1 rozhodl Laguardiův vlastní gól z 49. minuty. Obránce Alavésu dal třetí gól do vlastní sítě v průběhu posledních třech sezon, což je nejvíc v lize.

Španělská fotbalová liga - 32. kolo:
Espaňol Barcelona - Alavés 2:1 (19. Pedrosa, 47. vlastní Laguardia - 56. Calleri)
Huesca - FC Barcelona 0:0
Atlético Madrid - Vigo 2:0 (42. Griezmann, 74. Morata)
FC Sevilla - Betis Sevilla 3:2 (26. El Haddai, 59. Sarabia, 63. Vázquez - 55. Lo Celso, 82. Tello

Reklama

Související témata: