Hlavní obsah

Oddaný španělský fanoušek cestoval za svým klubem 1600 kilometrů. V sektoru hostů byl úplně sám

Oviedo/Praha

Tomu se říká věrnost klubu. Více než 800 kilometrů od sebe dělí dvě španělská města Córdobu a Oviedo. Aby si fanoušek jménem Javi Jiménez mohl užít sváteční zápas druhé španělské ligy, musel absolvovat úctyhodnou vzdálenost. A tak se není co divit, že příznivec Córdoby v sektoru pro hosty fandil úplně sám. Jeho loajalitu klub ocenil na Twitteru.

Foto: Sport.cz

Fanoušek klubu Córdoba CF Javi Jiménez cestoval za svým týmem 1600 kilometrů.

Článek

Pětatřicáté kolo druhé španělské ligy Segunda División proti sobě svedlo klub z města Córdoba, které je situováno v jižní části Pyrenejského poloostrova, a Oviedo, které leží zase úplně na severu.

Ani to ale neodradilo věrného fanouška Córdoby Jiméneze. Ten se dlouhé vzdálenosti nezalekl a svůj volný čas se rozhodl strávit na cestách za fotbalem. Odměnou mu tak byla remíza 3:3.

„Toto je obrázek skutečné fanouškovské vášně pro náš klub a naše barvy. Kvůli lidem, jako jste vy, stojí za to bojovat. Díky!" napsali zástupci Córdoby na Twitter. Tým je už prakticky odsouzen k sestupu. Na 18. Tenerife ztrácí pět kol před koncem 13 bodů.

Jediná pozitivní věc na případném pádu níž je to, že třetí liga je rozdělena na regionální soutěže. Jimenéze tak na venkovní zápasy čekají mnohem kratší výjezdy. Není to tak dávno, co Córdoba válela v nejvyšší španělské lize, bylo to v sezoně 2014/15.

Reklama

Související témata:
Výjezd