Hlavní obsah

Valverdeho po nepovedeném závěru sezony podpořil šéf Barcelony

Fotbalisté Barcelony sice v nepovedeném závěru mistrovské sezony promarnili šanci získat treble, trenér Ernesto Valverde by měl i přesto v klubu pokračovat. Po překvapivé sobotní porážce ve finále Španělského poháru s Valencií to prohlásil šéf katalánského celku Josep Maria Bartomeu.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Kouč fotbalistů Barcelony Ernesto Valverde.

Článek

Barcelona si v předstihu zajistila v domácí soutěži obhajobu titulu a mohla pomýšlet na třetí treble v historii klubu. Ale v semifinále Ligy mistrů po domácí výhře 3:0 utrpěla v Liverpoolu debakl 0:4 a v sobotu v Seville podlehla 1:2 Valencii, která získala první trofej od roku 2008 a ukončila čtyřletou nadvládu Barcelony v poháru.

Poslední porážka přidala další pochybnosti k otázce, jestli by měl Valverde na lavičce katalánského klubu pokračovat. Bartomeu však spekulace odmítl s tím, že kouč dodrží ještě rok platnou smlouvu. "Má kontrakt, takže je trenér. Tahle porážka není jeho chyba," prohlásil funkcionář po finále.

Barcelona má jako jediný španělský klub na kontě treble dvakrát. V letech 2009 a 2015 ovládla domácí soutěž, pohár a přidala triumf v Lize mistrů. "Neřekl bych, že tato sezona byla neúspěšná, ale také nebyla výjimečná," řekl Bartomeu. "Každý rok se chceme měřit s nejlepšími a chceme vyhrávat trofeje. Teď jsme prohráli dva zápasy a přišli jsme o dva poháry," dodal.

Reklama

Související témata: