Hlavní obsah

Gól z poloviny hřiště může stát španělský tým baráž o postup do La Ligy. O přímých postupujících je jasno

Cádiz/Praha

To je smůla! Fotbalisté Cádizu ve druhé nejvyšší španělské lize nešťastně inkasovali a zápas s Extremadurou prohráli 0:1. Gól z poloviny hřiště pro ně může znamenat ztrátu účasti v baráži o La Ligu, tu totiž mají zajištěnou kluby na třetí až šesté pozici a Cádiz po prohře figuruje na sedmém místě.

Foto: Twitter

Fotbalisté Extremadury vyhráli nad Cádizem 1:0 díky gólu z poloviny hřiště. Před zápasem uctili památku bývalého spoluhráče, Josého Antonia Reyese.

Článek

V zápase druhé nejvyšší španělské soutěže mezi Cádizem a Extremadurou domácí nejprve nastřelili břevno a posléze inkasovali, a to hodně nešťastným způsobem.

Přihrávku soupeře se na polovině hřiště snažil vší silou odehrát jeden z obránců Cádizu, ale nastřelil nabíhajícího Carlose Pomarese, od kterého se míč odrazil až za záda bezmocného gólmana Alberta Cifuentese.

Ještě před zápasem hráči uctili památku Josého Antonia Reyese, který nedávno tragicky zahynul. Právě Extremadura byla posledním klubem, ve kterém Španěl působil. Bývalému spoluhráči fotbalisté v současnosti třináctého celku tabulky také věnovali svůj úvodní a rozhodující gól.

Jistý postup má Osasuna s Granadou

Ve Španělsku platí, že první dva týmy tabulky postupují ze druhé nejvyšší soutěže rovnou do La Ligy. Letos se z postupu mezi elitu mohou radovat fotbalisté Granady, kteří si remízou 1:1 s Mallorcou postup, stejně jako už dříve Osasuna. Oba kluby chyběly ve španělské nejvyšší soutěže shodně dva roky.

Kluby na třetím až šestém místě pak o další místo bojují v play-off. A právě o tyto příčky nyní, kolo před koncem, usiluje Cádiz, který ale po prohře 0:1 figuruje na sedmém místě, bod za Deportivem. Postup do baráže tak nemá ve vlastních rukou, Deportivo navíc v posledním kole přivítá předposlední celek tabulky, Córdobu.

Reklama