Hlavní obsah

Svatba roku! Kapitán Realu Ramos se oženil. Zkrotí ho půvabná Pilar, matka jeho tří synů?

Praha

Třiatřicetiletý kapitán Realu Madrid a španělské fotbalové reprezentace Sergio Ramos je pod chomoutem. S televizní moderátorkou Pilar Rubiovou už má tři syny – Sergia juniora (narozen 2014), Marca (2015) a Alejandra (2018) –, ale vzali se až v sobotu v podvečer. Jejich svatba je považována za svatbu roku. Ano si řekli před obrazem Panny Marie v Královské kapli slavné Sevillské katedrály.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Novomanželé si svůj velký den užívali.

Článek

Ramos je velmi zbožný katolík, zmíněný obraz má vytetovaný na pravé paži. S 281 žlutými a 22 červenými kartami ze soutěžních zápasů je i nejtrestanějším fotbalistou planety. Španělský bulvár si kromě popisu svatby klade i otázku, jestli se pod chomoutem změní a zklidní.

O tom, že rány rozdává, kam přijde, by mohli vyprávět plzeňský bek Milan Havel, jemuž v zápase Ligy mistrů zlomil nos, nebo útočník Mohamed Salah, kterého loni ve finále Ligy mistrů strhl k zemi a přivodil mu vážné zranění ramene.

Foto: Antonio Pizarro, ČTK/AP

Sergio Ramos se svou manželkou Pilar Rubiovou

Ovšem při svatbě byl vzorem gentlemana. Kolem Sevillské katedrály se v sobotu v podvečer shromáždilo několik tisíc fanoušků a zejména fanynek. První přijel ženich v doprovodu maminky, o pár minut později nevěsta doprovázená otcem.

Udivila copánky ve vlasech, bílými šaty s dlouhým závojem, ale především černou kyticí. Při svatebním obřadu zpívala španělská hvězda flamenca Niňa Pastori, oddal je sevillský biskup Pelegrina.

Krásné róby a Jednorožec

Mezi téměř pěti stovkami hostů byli například David Beckham s manželkou Victorií, držitel Zlatého míče a spoluhráč z Realu Luka Modrič s manželkou Vanjou Bosničovou.

Foto: Antonio Pizarro, ČTK/AP

Sergio Ramos si vzal půvabnou moderátorku Pilar Rubiovou

S manželkami či přítelkyněmi přijeli i Sergio Busquets, legendární levý bek Realu a brazilské reprezentace Roberto Carlos, a spousta dalších fotbalistů, umělců, přátel, a dokonce i hvězdných toreadorů.

Zidane a Bale nepřijeli

Naopak kouč Zinedine Zidane a spoluhráč z Realu Gareth Bale nepřijeli. Hvězda z Walesu nemá s kapitánem Bílého baletu nejlepší vztah a není tajemstvím, že chce Real opustit. Hosté byli ubytováni s sevillských luxusních hotelech Colón a Alfonso XIII.

Foto: Antonio Pizarro, ČTK/AP

Pilar Rubiová řekla své ANO kapitánovi Realu Madrid

Hosté museli mít dočasně vytetovaného Jednorožce, nebo potvrzení lékaře, že si tetování, ani dočasné, nemohou pořídit. Dámy byly požádány, aby se, co do garderoby vyhnuly extravaganci, což všechny naplnily. Tak byla svatba přehlídkou nádherných šatů, což ocenily zejména fanynky.

Místo AC/DC zahrála skupina Europe

Sergio Ramos se s Pilar seznámil v roce 2012 na vyhlášení Zlatého míče FIFA. O svatbě však začali vážně uvažovat až po narození třetího syna. „Musel jsem zajistit pro velkou rodinu i důstojné sídlo," vysvětloval Ramos odklad svatby. A tak na kraji Madridu koupil malý zámek, který vyšel i s rekonstrukcí na šest milionů eur (asi 153,6 mil. korun).

Foto: Antonio Pizarro, ČTK/AP

Sergio Ramos se svou matkou Paqui Gariaovou

Dvacet kilometrů od Sevilly, kde nastartoval svoji hvězdnou kariéru, pak zakoupil v Bollulos de la Mitación velkou farmu La Alegría, kde se uskutečnil ze soboty na neděli svatební banket. O menu se postaral kuchař Dani García, držitel tří Michelinských hvězd se svým týmem. Víno z oblasti Bodegas zajistil vinař Emilio Moro.

Novomanželům a hostům měla zahrát Ramosova oblíbená australská rocková kapela AC/DC, které nabízel za koncert milion eur (asi 25,6 mil. korun). Nakonec však nedošlo k dohodě, a tak svatebčanům zahrála jiná legendární skupina - Europe. Celá svatba ho pak podle španělských médií vyšla na víc než dva a půl milionu eur.

Reklama

Související témata: