Hlavní obsah

Na soustředění neodcestoval, nebyl prý fit. Problémový Bale si místo tréninku šel zahrát golf

Madrid/Praha

Další a další problémy. Kolem devětadvacetiletého útočníka Realu Madrid Garetha Balea je letos v létě opravdu horko. Poté, co ztroskotal jeho plánovaný odchod za pohádkovým platem do Číny, Velšan neodcestoval s Bílým baletem na herní soustředění do Mnichova. Zinédine Zidane rozhodnutí nevzít Balea odůvodnil tím, že fotbalista nebyl fit a doporučili to lékaři. Španělská média však v úterý rodáka z Cardiffu vyfotila, jak hraje golf. Jak dlouho ještě bude mít Real s potížistou svatou trpělivost?

Foto: Brad Penner, Reuters

Fotbalista Realu Madrid Gareth Bale sedí na lavičce Bílého baletu během debaklu 3:7 s Atlétikem Madrid.

Článek

„Neodcestoval s námi, protože se na to necítil," okomentoval kouč Zidane Baleovu absenci na turnaji Audi Cup. „Necítil se fit a po poradě s lékaři bylo rozhodnuto, že zůstane v Madridu," dodal trenér před zápasem s Tottenhamem. Jenže přesně v době, kdy hráči Bílého baletu zápolili proti Kohoutům, Velšan si s ničím nelámal hlavu a vyrazil na golf.

Nachytali ho u toho fotografové španělského média El Confidencial. Podle novinářů z Pyrenejského poloostrova je takové chování z hlediska týmové etiky nepřijatelné. Po zápase s Fenerbahce, který Real ovládl poměrem 5:3, přišla na inkriminované fotografie pochopitelně řeč během tiskové konference.

"Já doufám, že tam trénuje, nebudu zasahovat do jeho soukromého života," odpověděl stroze francouzský trenér. „My jsme teď ale tady, a přemýšlíme o tom, jak poskládat tým," dodal.

Reprezentant Walesu dostal v nedávné době pohádkovou nabídku ve výši milion liber týdně od klubu Ťiang-su Su-ning. I když to vypadalo, že dohoda je téměř na spadnutí, tak vedení Bílého baletu nakonec transakci zrušilo. Bale působí v madridském celku od roku 2013. S klubem vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů.

Reklama

Související témata: