Hlavní obsah

Zdrcující tragédie. Devítiletá dcera barcelonské legendy podlehla zákeřné nemoci

Dcera legendárního fotbalisty a trenéra Luise Enriqueho bojovala pět měsíců s rakovinou kostí. Ve čtvrtek svůj zápas se zákeřnou nemocí prohrála. Zdrcený otec v prohlášení poděkoval nemocničnímu personálu, který se o devítiletou Xanu staral. Enriquemu kondoluje celý španělský fotbal, včetně premiéra země.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý španělský fotbalista a bývalý trenér FC Barcelona Luis Enrique Martínez García

Článek

Xana byla nejmladším potomkem Enriqueho a jeho ženy Eleny Cullellové. Pár má ještě devatenáctiletého syna Pacha a osmnáctiletou dceru Siru. Devětačtyřicetiletý bývalý fotbalista se začátkem léta vzdal trenérského křesla u španělské reprezentace, aby se mohl věnovat nemocné dceři.

„Naše devítiletá Xana dnes zemřela, pět měsíců bojovala s rakovinou kostí," vydal Enrique zdrcující prohlášení za celou rodinu. „Všem nám budeš hrozně moc chybět, ale každý společný okamžik našich životů si budeme pamatovat v naději, že se jednou zase shledáme. Budeš hvězdou, která povede naši rodinu, odpočívej v pokoji Xanito," napsal Enrique.

Rodině kondoluje celý fotbalový svět, včetně španělského premiéra. Enrique je jednou z nejváženějších fotbalových osobností Pyrenejského poloostrova.

Enrique je odchovancem Gijónu. Poté působil v Realu Madrid, odkud přestoupil v roce 1996 do kádru rivala Barcelony. Tam se zapsal do historie zlatým písmem. Jako hráč získal s Barcelonou sedm trofejí, dalších devět pak přidal jako trenér včetně triumfu v Lize mistrů v roce 2015. Tehdy v sezoně 2014/15 slavila Barcelona zisk pěti trofejí.

Kromě Barcelony trénoval Enrique také v AS Řím a Celtě Vigo.

Reklama

Související témata: