Hlavní obsah

Barcelona i Real se dívají Vaclíkovi na záda. Navzdory Monchiho revoluci válí v Seville dál

Kdyby neztratili body domácí remízou s Celtou Vigo, mohli vést La Ligu místo Atlétika Madrid. I tak jsou fotbalisté Sevilly se začátkem sezony spokojení. „Kdyby nám před začátkem někdo řekl, že po dvou zápasech venku a po třech kolech budeme mít sedm bodů, všichni bychom je brali,“ usmívá se Tomáš Vaclík, brankář české reprezentace. Post jedničky musí tvrdě hájit jak v Seville, tak v národním týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Vaclík diriguje obranu Sevilly.

Článek

Španělskou ligu vedla i před rokem, letos začala znovu dobře. Seville se dívají na záda i Real Madrid či Barcelona. Přestože kádr po šestém místě v minulé sezoně prošel rozsáhlou obměnou, Tomáš Vaclík mezi tyčemi zůstal. Na startu ligy dvakrát vychytal čisté konto.

„Myslím si, že důvěru mám. Kdyby chtěli nové číslo jedna, přivedli by si ho snad na začátku přestupního termínu, aby byl s týmem celou dobu a absolvoval s ním celou přípravu," líčí třicetiletý český gólman.

Uvědomuje si však, že v tvrdé konkurenci musí svoji pozici obhajovat zápas co zápas. Sevilla dala na hostování do Paris St. Germain brankáře Sergia Rica, místo něho z Girony přivedla Bona.

Člověk musí být nachystaný na všechno

„Přemýšlím, co všechno se může stát. Sevilla je obrovský klub, ve kterém člověk musí být nachystaný na všechno," líčí bývalý gólman Vítkovic, Žižkova, Sparty a Basileje.

Na jaře se vrátil do Sevilly po dvou letech v AS Řím sportovní ředitel Monchi. A rozjel velkou přestavbu mužstva.

„Už v Římě si poskládal všechno po svém, součástí jeho tahů byl i Patrik Schick. Monchi má v Seville takové slovo, že když nakáže třeba vyměnit stoly, tak se prostě vymění. Je tam obrovská legenda s obrovskými pravomocemi. Patří mezi nejúspěšnější sportovní ředitele na světě, má svoji ideu," popisuje Vaclík.

Balkánská mise hodně napoví

Gólman se teď v Prištině s reprezentací připravuje na zápasy evropské kvalifikace v Kosovu a Černé Hoře. Češi jsou ve skupině druzí s jednobodovým náskokem právě na Kosovo.

„Obě utkání na Balkánu mohou hodně napovědět, jak naše skupina nakonec dopadne," zdůrazňuje Vaclík.

Zápas v Kosovu se hraje odpoledne od 15:00, přímý přenos vysílá ČT sport, online reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: