Hlavní obsah

Barcelona - Villarreal 2:1Favorit slaví těsnou výhru, Messi musel střídat. Ligu vede nováček z Granady

Praha
Aktualizováno

Tři dny po překvapivé porážce s nováčkem španělské ligy Granadou fotbalisté Barcelony zvítězili v domácí soutěži nad Villarrealem 2:1. Poprvé v sezoně po zranění lýtka se v základní sestavě katalánského týmu objevil Lionel Messi, který byl v pondělí pošesté vyhlášen nejlepším hráčem světa. Do druhého poločasu však už nenastoupil, zřejmě opět kvůli zdravotním problémům.

Foto: Albert Gea, Reuters

Antoine Griezmann a Lionel Messi slaví branku v síti Villarrealu

Článek

Barcelona, kterou za měsíc přivítá pražská Slavia ve třetím kole Ligy mistrů, se ujala vedení v šesté minutě, kdy po Messiho rohovém kopu poslal míč hlavou do sítě Antoine Griezmann. Pro letní posilu Barcelony to byl třetí ligový gól v sezoně. Po čtvrthodině hry zvýšil na 2:0 ranou z dálky Arthur. Těsně před poločasovou pauzou odpověděl podobnou výstavní střelou Santi Cazorla.

Obhájci titulu tak ani v šestém kole neudrželi čisté konto, což se týmu Barcelony stalo naposledy před jedenácti lety.

Foto: Albert Gea, Reuters

Fotbalisté Barcelony se radují z branky

Granada vede La Ligu

Granada na senzační vítězství nad Barcelonou (2:0) navázala remízou 1:1 ve Valladolidu a vede neúplnou tabulku. Nováček nejvyšší soutěž má jedenáct bodů jako Bilbao a Real Madrid, které odehrály o zápas méně. Barcelona na čtvrtém místě je o bod zpět.

Valladolid poslal do vedení ve 12. minutě gólem zblízka Óscar Plano. Ještě před koncem prvního poločasu vyrovnal Carlos Fernández. Granada ztratila body po sérii tří vítězství. V sezoně na ni vyzrála jen ve druhém kole Sevilla s brankářem Tomášem Vaclíkem.

Španělská fotbalová liga - 6. kolo:
Valladolid - Granada 1:1
Branky: 12. Plano - 42. Fernández
Betis Sevilla - Levante 3:1
Branky: 45.+3 a 48. Loren, 67. Iglesias - 7. Hernani
FC Barcelona - Villarreal 2:1
Branky: 6. Griezmann, 15. Arthur - 44. Cazorla

Reklama

Související témata: