Hlavní obsah

Šok ve Španělsku! Bitva Barcelony s Realem je odložena

Aktualizováno

El Clásico, bitva Barcelony s Realem, šlágr španělské ligy, který sleduje celý svět, bude z 26. října odložen. Podle španělské federace není bezpečné, aby se El Clásico hrálo ve stejný den, kdy jsou v katalánské metropoli naplánované rozsáhlé protesty a demonstrace. Na novém termínu se mohou do pondělí dohodnout oba kluby.

Foto: Emilio Morenatti, ČTK/AP

Luis Suárez potvrdil roli kanonýra. Dvěma góly otočil duel proti Interu Milán a Barcelona slaví v Lize mistrů první výhru.

Článek

Vedení ligy v minulých dnech chtělo, aby si mužstva vyměnila pořadatelství a zápas se hrál v Madridu, to ale oba kluby odmítly. Fotbalová federace ve čtvrtek po konzultaci s vládními představiteli uvedla, že konání zápasu v Barceloně by představovalo bezpečnostní riziko, a dnes definitivně rozhodla o odložení duelu.

Kluby si mohou určit nový termín do pondělního dopoledne. Pokud se nedohodnou, bude konečné rozhodnutí na federaci. Očekává se, že první El Clásico v sezoně bude předloženo na prosinec před zimní přestávku.

Představitele Barcelony odložení zápasu zklamalo. "Klub si přál hrát v termínu 26. října. Má maximální důvěru v klidný a mírumilovný postoj všech svých členů a fanoušků, kteří se na Camp Nou vždy chovají příkladným způsobem," uvedl katalánský velkoklub v prohlášení. Jako náhradní termín navrhne 18. prosinec.

Lidé v Barceloně demonstrují proti pondělnímu rozsudku Španělského nejvyššího soudu nad katalánskými politiky, z nichž devět dostalo tresty vězení od devíti do 13 let za uspořádání nezákonného referenda z roku 2017. Protesty se v Katalánsku zvrhly v násilné potyčky s policií a výrazně komplikují i leteckou dopravu. Organizátoři vyzvali příznivce, aby se v Barceloně sešli právě v den utkání s Realem.

Odložení El Clásica by mohlo být pro Barcelonu velkou výhodou v nadcházejícím dvojutkání skupiny Ligy mistrů proti pražské Slavii. Katalánský gigant měl hrát s Realem jen tři dny po středečním venkovním duelu v Edenu, odveta s českým šampionem je na Camp Nou na programu 5. listopadu.

Reklama

Související témata: